Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
SAM_0786 Stormschade

Tijdens de storm begin januari 2015 is een deel van de koperen dakbedekking van een pand gelegen aan open water losgewaaid. Bij het pand uit de jaren ’50 zijn vervolgens provisorische maatregelen getroffen om verdere schade te voorkomen.

Onderzoek

Nieman-Kettlitz Gevel- en Dakadvies heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de stormschade aan dit koperen roevendak. Ook is een advies uitgebracht om te komen tot een constructief veilig, duurzaam en esthetisch verantwoord herstel.

SAM_0779 In dit project is sprake van een ontwerp, gevoelig voor vermoeiing en voor veroudering van de dakconstructie. De dakbanen hebben een grote breedte/dikte-verhouding van de koperen dakafwerking (850 mm). Dit heeft een ongunstige invloed op de krachten die optreden op onder andere de verouderde en aangetaste bevestigingsmiddelen.

Oplossing

Er zijn diverse herstelopties afgewogen. In dit geval was het advies om het dak te strippen, waarbij de onderconstructie waar nodig moet worden hersteld. Deze kan aanvullend worden voorzien van isolatie. Hier is als eerste optie geadviseerd om gelijkende aluminium felsbanen met een ‘koper-look’ toe te passen.

SAM_0781 Heeft u hierover een vraag?

Laat hier uw gegevens achter en één van onze Nieman-Kettlitz adviseurs neemt met u contact op.