Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De overname van Het geluidBuro is een feit

“Met dit sterke merk geven we de geluid- en akoestiekafdeling van Nieman een enorme impuls, aldus algemeen directeur, Henk Koekoek van Nieman Raadgevende Ingenieurs. De overname van Het geluidBuro is een feit. Vanaf nu gaan Nieman en Het geluidBuro samen verder! Hoe kijken de directieleden van beide organisaties tegen deze samenwerking aan? Onze algemeen directeur Henk Koekoek en voormalig directeur van Het geluidBuro Lennard Duijvestijn vertellen over hoe de overname tot stand is gekomen, hoe zij de samenwerking zien en geven daarmee in dit korte interview een blik op de toekomst.

Hoe is de overname tot stand gekomen?

Lennard: “Ik heb Het geluidBuro vanuit mijn hart opgebouwd en gebracht tot waar het nu is. Om de potentie van dit bedrijf maximaal te kunnen laten ontwikkelen en om trouw te blijven aan mijn eigen ambities, voelde dit als een goed moment om het stokje over te dragen. Ik kwam al snel uit bij Nieman, omdat Nieman goed past bij Het geluidBuro; een stevige organisatie met een complementair dienstenaanbod en een professionele no-nonsense cultuur.”

Henk: “Ik weet nog dat Lennard ons belde om te peilen of we interesse hadden in Het geluidBuro. We zagen als directie meteen een grote kans om met dit sterke merk de geluid- en akoestiekafdeling van Nieman een enorme impuls te geven. In een aantal prettige gesprekken met elkaar waren we het snel eens en was de overname een feit!”

v.l.n.r. Marc van Bommel, Henk Koekoek, Judith Dessing, Sander van der Tol en Lennard Duijvestijn (voormalig directeur Het geluidBuro)

v.l.n.r. Marc van Bommel, Henk Koekoek, Judith Dessing, Sander van der Tol en Lennard Duijvestijn (voormalig directeur Het geluidBuro)

Hoe vullen Nieman en Het geluidBuro elkaar aan?

Henk: “Het aantrekkelijke van overlappende diensten en netwerken is dat we de toenemende vraag vanuit de huidige markt op akoestisch gebied kunnen bedienen. Aan de andere kant is het verschil in diensten en netwerk juist zo interessant voor de verdere ontwikkeling. Waar Nieman zich met name focust op de akoestische componenten in een gebouw, ligt de expertise van Het geluidBuro op interactie van geluid op de omgeving. Een perfecte combinatie!”

Lennard: “Dat klopt. Onze werkgebieden Industrielawaai, Horeca & evenementen en Verkeer & infra gaan overwegend over geluid in relatie tot de omgeving. Bij het werkgebied Akoestiek in zalen en studio’s kun je denken aan specials als een danceclub, kerkgebouw, atrium, of muziekzaal. Dat betekent dat we soms werken voor een opdrachtgever als de overheid in een bestemmingsplanfase of een ontwikkelaar en soms voor de uiteindelijke gebruiker van een gebouw.”

Hoe zien jullie de toekomst?

Lennard: “Bouw- en milieubreed zijn voor alle ingenieursbureaus de toekomstperspectieven positief. Met onze samenwerking komt een unieke specialisatie en verbreding van de diensten tot stand, waardoor we opdrachtgevers nog beter kunnen helpen bij hun vraagstukken.

Henk: “De samenwerking zorgt er inderdaad voor dat wij klanten en opdrachtgevers kunnen voorzien in allerlei vraagstukken op het gebied van akoestiek. We versterken de positie in de markt met deze overname. En de verbreding en verdieping van de diensten onder één dak sluit aan bij de wensen in de markt.

Wilt u meer weten over Het geluidBuro en wilt u weten wie de mensen zijn met wie u te maken krijgt als het gaat om de vraagstukken rondom lawaaibeheersing, ruimteakoestiek en omgevingsgeluid? Bekijk de website van Het geluidBuro.