Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

PCM 26 en PCM 23 zijn sinds 1 juli 2021 officieel geaccrediteerd door Bureau CRG.

OC Autarkis en Nieman hebben de handen ineengeslagen om PCM materialen zichtbaar te maken in de rekensoftware voor gebouwen. Met als resulaat een gelijkwaardigheidsverklaring afgegeven door Bureau CRG onder code 20210361GK. 

Bureau CRG verklaringen

Met de gecontroleerde kwaliteits- en gelijkwaardigheidsverklaring kunnen EP-adviseurs de Energieprestatie van verbeterde en/of innovatieve technieken waarderen in de energieprestatieberekening van een gebouw. Ook kunnen medewerkers van Bouw- en Woningtoezicht en vastgoedeigenaren de Energieprestatieprestatie van een gebouw toetsen.

Het effect van Phase Change Materials (PCM’s) op de effecten van de interne warmtecapaciteit volgens NTA 8800 bepaald men nu eenvoudig.

Bureau CRG Gelijkwaardigheidsverklaring PCM 26 en 23

Met de goedkeuring vanuit de BCRG is er ook te rekenen met PCM in UNIEC 3 software. Gebruik bijlage B om handmatig de thermische massa van PCM toe te voegen aan het gebouw.

Bureau CRG controleert en publiceert gelijkwaardigheids- en kwaliteitsverklaringen van producten en systemen die in de bouw- en installatiesector worden toegepast.

Download gelijkwaardigheidsverklaring

Heeft u vragen over de gelijkwaardigheidsverklaring?

Neemt u dan met André Kruithof contact op.

Orange Climate is expert in klimaatbeheersing en renovatie. Bekijk hun website.

PCM noppenmat

PCM noppenmat