Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Pieter-Steynstraat_impressie-1 Afgelopen vrijdag 28 juni heeft meer dan de helft van de bewoners van de Pieter Steynstraat 109 t/m 359 (flat 2, 3 en 4) gestemd op één van de renovatieplannen voor hun woning en woongebouw. Met 47 stemmen voor Salverda en 27 stemmen voor Dura Vermeer was duidelijk dat de bewoners voorkeur hebben voor de plannen van Salverda.

Het minimale aantal stemmen dat nodig was om de stemming geldig te maken lag op 30% (38 stemmen). Bijna 60% van de bewoners heeft een stem uitgebracht, wat een grote betrokkenheid aangeeft. De werkzaamheden nemen per woning 8 dagen in beslag en starten in de woning medio november. De renovatie van de drie flats is in september 2014 gereed.

Het plan dat vrijdag is gekozen vormt de basis voor de renovatie. Salverda gaat dit plan nu op details verder uitwerken. Dit gaat dan over de werkzaamheden in en aan de woning, inclusief de bewonerskeuzes die men kan maken. De planning wordt verder aangescherpt. Ook de huurverhoging voor de centrale verwarming (is een huurderskeuze) en gevelisolatie (wanneer 70% van de huurders instemt) wordt berekend.

Voor 1 oktober is er een modelwoning klaar waarbij dan duidelijk is hoe de aanpassingen eruit komen te zien, hoe lang de werkzaamheden duren, wanneer er gewerkt wordt en hoe hoog de huurverhoging wordt. De bewoners worden uitgenodigd om de modelwoning te bezoeken. Vervolgens worden de bewoners voor 1 november uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst waarbij de laatste informatie wordt gegeven over planning, werkzaamheden, akkoordverklaring en de keuzes die door bewoners gemaakt kunnen worden.

Nieman Raadgevende Ingenieurs maakt, samen met architect 19 Het Atelier deel uit van het winnende consortium.

Lees ook: