Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

logo-flatmettoekomst
We zijn een stap verder

Nieuw Utrechts Peil heeft een nieuwe aanbieding gedaan
Vanaf begin oktober hebben Mitros en de drie partijen Van Dillen, iMtrots en Nieuw Utrechts Peil naar mogelijkheden gezocht om de aanbiedingen te optimaliseren, met als doel de pilot flatmettoekomst te realiseren. Dit heeft resultaat opgeleverd: Nieuw Utrechts Peil heeft een nieuwe aanbieding gedaan. De komende weken kijken we of de aanbieding aan de selectiecriteria voldoet. Op 10 december is duidelijk of de pilot flatmettoekomst doorgaat.

Eerdere aanbiedingen optimaliseren
De afgelopen weken hebben de drie partijen hun aanbiedingen geoptimaliseerd. Daarnaast heeft Mitros € 80.000 extra ontwikkelbudget beschikbaar gesteld voor het eerste portiek met 8 woningen. Voor de volgende vijf portieken met nog eens 40 woningen is het budget nog steeds € 65.000 per woning. De uitdaging van het pilot flatmettoekomst is om hiervoor een volledige renovatie inclusief het NOM principe uit te voeren.

Drie partijen drie uitkomsten
De drie partijen hebben hard gezocht om binnen dat budget te blijven. Helaas zagen Van Dillen en iMtrots onvoldoende mogelijkheden om binnen de kaders een passend aanbod te doen en hebben zij keuzes gemaakt. Van Dillen biedt op complexniveau keuzevrijheid variërend van een volledig aanbod inclusief NOM, maar niet binnen het financieel kader, tot een alternatief met deels NOM. iMtrots biedt een basisrenovatie volgens het NOM-principe binnen het financieel kader en als optie een renovatie van de woningen. Nieuw Utrechts Peil heeft als enige een totaalaanbod gedaan waarvan we zullen bekijken of het binnen de kaders past.

De vervolgstap
De ontwikkelde concepten voor de Intervam flats zijn zeer interessant. Na de beoordeling hopen we samen met Nieuw Utrechts Peil snel te kunnen starten met de eerste portiek van 8 woningen. Op 10 december weten we meer. Verder wensen we iMtrots en Van Dillen veel succes met de verdere ontwikkeling. We hebben er alle vertrouwen in dat ze hun concepten snel kunnen realiseren. We bedanken tot slot alle drie de partijen voor de inspanningen die ze hebben geleverd voor de pilot flatmettoekomst .

NB. De drie partijen bestaan uit:

  • Van Dillen (Arton bouwconcepten,Trecodome, installatiebedrijf H.EK)
  • iMtrots (Rendon Onderhoudsgroep, Mampaey Installatiebedrijven, K&A gevelgroep, UTILITAS Advies & Ontwerp, Ibelings van Tilburg architecten en Conforum Bouwconsult)
  • Nieuw Utrechts Peil (Vios Bouwgroep bv, op ten noort blijdenstein architecten en Nieman Raadgevende Ingenieurs).

Neem voor vragen hierover contact op met John Bouwman