Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

NIEMAN vind je in hal 12 op stand 12.17 als onderdeel van het TVVL Kennisplein

Op het TVVL kennispodium (Creatio)-> Het podium over de energietransitie. Hier vertellen collega’s over de actuele ontwikkelingen voor de aardgasvrije circulaire gebouwde omgeving zoals de BENG-eisen en de NTA 8800:2019. Op het podium van Duurzaam Gebouwd (Nexus) vertellen collega’s ook over BENG en over het stappenplan om te komen tot een Active House.
Hieronder een overzicht van alle Nieman vertellers.

John Bouwman nodigt u uit!

Registreer je nu alvast zodat je zeker naar een van deze lezingen kan luisteren -> 

Dinsdag

09 april

Hal 12
TVVL kennispodium (Creatio)

11:10 tot
11:35 uur
De wegen naar BENG en Energielabel C

Als TVVL kennispartners bundelen Nieman en Systemair hun kennis en ervaring om de route uit te stippelen naar nieuwe Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) en upgraden van bestaande gebouwen naar minimaal energielabel C.

Gertjan Vons

Gertjan Vons

Hal 11
Duurzaam Gebouwd podium
(Futura)
13:25 tot
13:45 uur

BENG

Binnenkort zijn alle nieuwe gebouwen (bijna) energieneutraal. Toch zijn veel koplopers teleurgesteld in de hoogte van de concept-BENG-eisen en hebben ze die kritiek geuit tijdens de internetconsultatie. Wat wordt de betekenis van de nieuwe regels voor het rekenen aan de energieprestatie? Moeten we ons richten op het wettelijke minimum, of spelen andere zaken ook een rol bij het ontwerp van een gezond, bruikbaar, veilig en duurzaam gebouw? We plaatsen voor u de BENG-eisen in perspectief.

Harm Valk

Harm Valk

Hal 12
TVVL kennispodium (Creatio)
14:20 tot
14:45 uur
#VanGasLos
Van confectie naar maatwerk

We zijn gewend geraakt aan de HR-combiketel als ‘de’ standaardoplossing voor warmte en warm tapwater. Nu we #VanGasLos gaan, gaat dat veranderen. Alle alternatieven kennen specifieke randvoorwaarden. De keuze voor de installatie stelt ook eisen aan gebouwschil en opstelplaats en kan consequenties hebben voor het comfort. Dat vraagt dus om maatwerk per project, dat vraagt om een andere aanpak dan de confectie waar we aan gewend zijn geraakt. Wat zijn de eerste ervaringen?

John Bouwman op Building Holland 2019

John Bouwman

Woensdag

10 april

Hal 10
Duurzaam Gebouwd podium
(Nexus)
12:45 tot
13.15 uur
BENG : BENG en NTA: achtergronden en consequenties

Vanaf 1 januari 2020 gaan nieuwe rekenregels en nieuwe eisen gelden voor de energieprestatie van gebouwen: de BENG-eisen worden van kracht en die gaan we berekenen met NTA 8800. Ook het Energielabel wordt dan met deze nieuwe rekenmethode bepaald. Dit jaar staat in het teken van de implementatie. Wat zijn de achtergronden en consequenties voor uw projecten? U hoort eerste ervaringen en krijgt een overzicht van wat u dit jaar kunt verwachten.

Als onderdeel van het BENG blok

Harm Valk

Harm Valk

Donderdag

11 april

Hal 10
Duurzaam Gebouwd podium
(Nexus)
13:15 tot
13.45 uur

In 10 stappen een Active House

Active House is meer dan BENG alleen. Binnenklimaat, comfort en energie zijn in balans en het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners staat centraal.

Om ontwerpers het leven wat eenvoudiger te maken is een stappenplan ontwikkeld. In de presentatie bespreekt Anne de tien stappen aan de hand van praktische voorbeelden.

Anne Struiksma

Anne Struiksma

Hal 12
TVVL kennispodium (Creatio)
15:20 tot
15:45 uur

BENG-eisen laatste stand en ontwikkelingen

Als rapporteur van de NTA8800 en auteur van de handreiking bepalingsmethoden energieprestatie brengt André u graag op de hoogte van laatste ontwikkelingen van de BENG eisen en de NTA.

André Kruithof op Building Holland

André Kruithof

Hal 12
TVVL kennispodium (Creatio)
15:45 tot
16:10 uur

Uitkomst ‘Snelkookpansessie’

In deze snelkookpansessie ontwikkelen experts een praktische (installatietechnische) oplossing voor een praktijkprobleem.
Heb jij een (installatie)technische uitdaging rondom de energietransitie in de gebouwde omgeving waar nog geen oplossing voor is? En wil je weten wat er gebeurt als een team van experts samen werkt aan een oplossing voor dit probleem? Meld jouw probleem dan aan en wie weet krijg jij de oplossing voorgeschoteld!

Harm Valk

Harm Valk

In onze stand geven wij je graag antwoord op vragen over

Bij Nieman kunt u terecht met uw vragen over actuele ontwikkelingen op het gebied van energieneutrale, gezonde en veilige gebouwen. Wij delen graag onze ervaringen met Nul-op-de-Meter projecten en BENG (Bijna-Energie-Neutrale-Gebouwen) in woning- en utiliteitsbouw. Vanuit de ervaring met deze projecten brengen we de praktische gevolgen van gasloos bouwen en renoveren in beeld voor eigenaar en bewoner. Wij delen  onze visie over de toekomst van de bouw graag met u. Nieman staat voor integrale bouwkwaliteit in een duurzame leefomgeving.

Aanwezige collega’s op Building Holland.

 

Dinsdag 09 april

Woensdag 10 april

Donderdag 11 april

 

registratielink Building Holland NIEMAN