Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Vol vertrouwen heeft Bart van Leeuwen, Manager Gebouwen en Infra bij Movares, op woensdag 13 oktober namens Movares én Nieman de handtekening gezet onder de raamovereenkomst (ROK) technische en architectonische adviesproducten van het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag. De komende 2 jaar gaan Movares en Nieman, als ‘samenwerkende raamcontractant’ het Rijkvastgoedbedrijf adviseren en bijstaan bij de verduurzaming van haar gebouwen en terreinen.

Movares en Nieman doen dit niet alleen. Ook Antea Nederland, HaskoningDHV Nederland, Witteveen & Bos raadgevende ingenieurs en Sweco-Turner&Townsend-Buro Nord, zetten deze middag hun handtekening onder de raamovereenkomst.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een gevarieerd werkpakket van nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsprojecten in zowel utiliteitsbouw als grond-, weg- en waterbouw. Met deze raamovereenkomst (ROK) benut het Rijksvastgoedbedrijf de capaciteiten van de markt en is ze in staat om technische en architectonische kennis, kwaliteit en ervaring flexibel in te zetten.

ROK-samenwerking Movares en Nieman

De samenwerking tussen Movares en Nieman als raamcontractant is niet toevallig, aldus John Bouwman, Senior Adviseur en Partner bij Nieman Raadgevende Ingenieurs. “We komen elkaar vaker tegen in het werkveld en weten elkaar dan goed aan te vullen. Deze opdracht samen aangaan, was voor ons een logische stap. We zijn complementair. Zowel in de kwaliteit van onze dienstverlening als de betrokken klantbenadering. We kennen daarin dezelfde normen en waarden. Dat is prettig samenwerken. Voor de klant en voor ons óók!”

De rol van Movares en Nieman

De raamovereenkomst heeft betrekking op advies- en ingenieursdiensten zoals: studies, onderzoek- en ontwikkelopdrachten, beleids- en strategische advisering. Het inzetten van deze diensten vertaalt zich in de praktijk tot belangrijke producten, zoals ambitiedocumenten, haalbaarheidstoetsen, diagnoserapporten, programma’s van Eisen of bijvoorbeeld kwaliteitstoetsen.

RVB-raamovereenkomst-Movares-Nieman