Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieman en Boorsma ontwikkelen rekentool houtpercentage houtskeletbouw!

 

Nieman en Boorsma ontwikkelen rekentool houtpercentage houtskeletbouw!

Komt u pas bij de engineering van houtskeletbouwelementen tot de ontdekking dat een gevelelement niet aan de vereiste Rc-waarde voldoet? Kent u het probleem van dikkere elementen en kleinere sparingen op een (te) laat moment in het bouwproces?

Ingenieursbureau Boorsma signaleerde als houtskeletbouwconstructeur een behoefte om al in een vroeg stadium op hoofdlijnen te kunnen bepalen wat de uiteindelijke Rc-waarde wordt van een HSB-gevelelement. De constructieve eigenschappen van een HSB-element bepalen voor een groot deel het houtpercentage. Dat houtpercentage heeft vervolgens grote invloed op de Rc-waarde. Hoog tijd dus om samen met Nieman Raadgevende Ingenieurs één rekentool te ontwikkelen waarmee vrij snel op hoofdlijnen inzicht wordt verkregen in het houtpercentage van een houtskeletbouwelement en het effect ervan op de Rc-waarde.

Wat doet de rekentool?

Met de rekentool kunt u vroegtijdig inzicht krijgen in het benodigde houtpercentage en de Rc-waarde van uw houten binnenspouwblad en vervolgens van de gerealiseerde Rc-waarde. Door gebruik te maken van de rekentool voorkomt u verrassingen later in het bouwproces.

Voor wie ?

Architecten, adviseurs, calculatoren en werkvoorbereiders

Rekentool kosteloos gebruiken

De rekentool download u hier.

Vragen?

Voor vragen hierover kunnen gesteld worden aan Martin Harbers of aan Frank Terpstra van Ingenieursbureau Boorsma