Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

philipsdorp-objekt-web ‘Het orakel van Delphi’ Bouwbeurs 2015 , maandag 9 februari 2015

Corporatie Woonbedrijf en de bewoners van Philipsdorp in Eindhoven zijn tot nu toe tevreden over de woningverbetering in de wijk. Drie deskundigen echter vinden het een gemiste kans. De communicatie met de bewoners kan beter, de prestaties kunnen beter en het project zou makkelijk kunnen voldoen aan de stand der techniek.

Harm Valk van Nieman Raadgevende Ingenieurs legde zijn dilemma’s over het project van woningcorporatie Woonbedrijf voor aan drie deskundigen, samen ‘Het orakel van Delphi’ op de BouwBeurs. “Het is een langlopend project, wat is de houdbaarheid van de gemaakte afspraken? Halen we optimale kwaliteit, ondanks de projectmatige aanpak en beperkingen zoals een beschermd stadsgezicht? Moeten we niet streven naar het technisch optimaal haalbare?”, vroeg hij. De drie deskundigen oordeelden streng.

Lees het oordeel van de drie deskundigen; Fred Schoorl (algemeen directeur BNA), Claudia Reiner (vice-voorzitter Uneto-VNI) en Jan Willem van der Groep (programmaregisseur Energiesprong) over ‘Het orakel van Delphi’ van Harm Valk in de Cobouw van 12 februari 2015