Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Robuuste veiligheidsconcepten voor parkeergarages

Risico-afweging op basis van scenario’s

 

Zaal met dagvoorzitter Saskia Peters- Hegeman op middagsymposium Parkeren op

Zaal met dagvoorzitter Saskia Peters- Hegeman

Op 22 November organiseerde Nieman in samenwerking met haar partners een zeer geslaagd middagsymposium over brandveiligheid in parkeergarage.

In een inspirerende visie op de toekomst van mobiliteit liet Richard van Hooijdonk ons inzien dat de tijdshorizon van parkeergarages niet verder weg ligt dan 15 jaar. Dat maakt de noodzaak van duurzame veiligheidsconcepten aanzienlijk kleiner. Dit werd in verschillende parallelsessies verder uitgediept. John van Lierop (EFSN) presenteerde de mogelijkheden om parkeergarages te beveiligen met een sprinklervoorziening, Stan Veldpaus (Colt) vroeg aandacht voor de wijzigingen op het gebied van certificeren van rookbeheersingsinstallatie en Sigrin Drost (Nieman) en Jeroen Drenth (Continental Car Parks) namen hun bezoekers mee in het brandbeveiligingsconcept van de grootste natuurlijk geventileerde parkeergarage in Nederland bij het Designer Outlet Centre in Roermond. In de persoon van Pieter Vliex (Q-Park) was ook de exploitant van parkeergarages aan het woord om te duiden welke risico’s vanuit perspectief van Q-Park beheersbaar (moeten) zijn.

Het beoordelen van de inzetmogelijkheden voor de brandweer is een altijd terugkerend onderwerp, goed voor discussie. Lieuwe de Witte (IFV) presenteerde op welke manier de brandweer haar inzet overweegt en welke beperkingen daarmee verbonden zijn. Ruud van Herpen gaf tot slot een pleidooi voor het travelling fire concept in parkeergarages, op het oog een minder duurzaam maar wel zeer robuust concept. Hij eindigde met handvatten om bestaande parkeergarages in risicoklassen in te delen.

Met rond de 100 deelnemers een geslaagde middag waarin visie en ervaringen zijn gedeeld en brandveiligheidsconcepten bediscussieerd. Op het informatieplein werden de deelnemers geïnformeerd over diverse producten die de (brand) veiligheid in een parkeergarage vergroten.

Informatieplein

www.coltinfo.nl XX  http://www.metacon.nl/nl XX  www.novaprotection.nl XX  Systemair XX Logo_Veritas
https://www.sensetek.nl/ http://www.johnsoncontrols.com/  https://www.minimax.com/de/DE  www.hertek.nl  https://www.parkeer24.nl/
www.victaulic.com

Bekijk het fotoverslag 

Lees ook het artikel Brandveiligheid parkeergarages: Welk risico is nog acceptabell, gepubliceerd in VV+ juni 2018