Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Harm-Valk-voor-DUCO-1 was het belangrijkste advies van deskundigen op vier seminars over natuurlijke ventilatie en het nieuwe Bouwbesluit.

Met het nieuwe Bouwbesluit is sinds 1 april ook een geluidseis van kracht voor ventilatiesystemen. Het geluid van ventilatiesystemen in woningen moet onder de 30 dB blijven.

Seminars

Op vier seminars georganiseerd door Duco Ventilation & Sun Control gaven Ir. Harm Valk van Nieman Raadgevende Ingenieurs en Prof. dr. Ir. Jos Lichtenberg van de TU Eindhoven hun kijk op de veranderende regelgeving en op de praktijk.

Kwaliteit

Kwaliteit was het kernwoord tijdens het betoog van Harm Valk. Hij drukte de 500 bezoekers op het hart om die zowel bij het ontwerp als de installatie van ventilatie hoog in het vaandel te houden.

Jos Lichtenberg adviseerde om verse lucht via de kortste en de eenvoudigste weg binnen te halen en ‘een spaghetti van kanalen’ te vermijden.

Ontwerp

De conclusie van beide sprekers was eenduidig: de gebruiker moet in het ontwerp steeds centraal staan. Gezondheid en comfort van de bewoner moeten op de eerste plaats komen.

Lees ook het artikel op :

http://www.cobouw.nl/binaries/content/gallery/beeld/nieuwsbeeld/w-installatie/2012/07/04/2012-07-04-duco-seminar_web.jpg