Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieman heeft BOUWBESLUIT-toetshulp van Bimpact ingezonden voor de Vernufteling!

De Vernufteling is dé innovatieprijs voor de ingenieursbranche!

Elk jaar strijden twaalf ingenieursbureaus om de bokaal voor het meest innovatieve project. Deze prijs voor het beste project van een Nederlands ingenieursbureau is een initiatief van de brancheorganisatie NLingenieurs, het KIVI NIRIA en het vakblad De Ingenieur.

Bimpact komt in aanmerking voor de Publieksprijs van De Vernufteling! Wij zijn hier erg trots op!
Veel medewerkers van Nieman en Buro de Haan hebben de afgelopen 1,5 jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van de BOUWBESLUIT-toetshulp. Het resultaat mag er zijn en zij verdienen deze prijs!

Stemt u op de BOUWBESLUIT-toetshulp Bimpact voor de Publieksprijs van De Vernufteling?

Stem hier

Bekijk video

Meer over Bimpact!

We willen en kunnen duurzamer en meer circulair. Maar hoe houden we de soms haaks op elkaar staande Bouwregelgevingen beheersbaar tot een geïntegreerd geheel en maak je ook nog goede voortgang?

Denk bijvoorbeeld aan de MPG en de BENG: een MPG optimaal gebouw is een gebouw gemaakt van lucht, een BENG optimaal is maximale isolatie en installatie, hoe modeleer je deze dan ‘optimaal-integraal’?

Toetshulpen van Bimpact spelen hierop in. Van een BIM-gebouwmodel toets je realtime je MPG score met de MPG-toetshulp en onderdelen van het Bouwbesluit met de BOUWBESLUIT-toetshulp. Beide Toetshulp Add-ins pas je tegelijk toe als BIM-modeleur tijdens je werkzaamheden. Wijzig je het gebouw, dan zie je direct het effect op bijvoorbeeld daglichttoetreding én MPG prestatie. Zo kun je direct evalueren, concluderen en voortgang maken.

De toetshulpen bieden gebruikers: eenvoudiger werk, kortere doorlooptijden en hogere kwaliteit van werken.

Ook maken toetshulpen een versnelling mogelijk in ketensamenwerkingen, integrale toepassing van tegenstrijdige Bouwregelgevingen en daarmee snellere adoptie van maatschappelijk en sectorale ambities en verplichtingen.

Toetshulpen zijn voor iedereen beschikbaar als software download. Gebruikers worden met opleidingen en helpdesk snel opgeleid om tot impactvol gebruik te komen. Toetshulpen zijn ontwikkeld uit een initiatief door Nieman Raadgevende Ingenieurs en Buro de HaanBimpact verzorgt de verkoop, opleiding en support van de software.

Het initiatief is in mei 2019 gestart als schoolvoorbeeld van co-creatie. In september 2020 is Bimpact B.V. opgericht. Bimpact staat voor een pact in BIM. Wij geloven in een integrale digitale samenwerking en beschouwen onze gebruikers dan ook echt als pactgenoten. Samen gaan we het doen: #impactmetbimpact.

Bekijk alle toetshulpen op Bimpact.nl

 

Bimpact header