Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Afgelopen 11 t/m 13 april was de integrale bouw- en vastgoedbeurs Building Holland 2017 in de Amsterdamse RAI. De Nieman Groep nam voor de 3de keer deel aan deze beurs. Hieronder een kort verslag.

Gezamenlijke-start-Building-Holland-op-TVVL-Kennisboulevard-11-04-2017-2-scaled

TVVL-Kennispartners

Harm-Valk_GAIA-Building-Holland-2017-01-1-scaled

Harm Valk op GAIA

Nieman_TVVL-Kennisboulevard_Building-Holland-2017-01-2-scaled

Stand Nieman Groep

Expertmeeting-Renovatie-en-transformatie-_John-Bouwman_Building-Holland2017-1-scaled

Expertmeeting met John Bouwman

Maquette-NUP-01-Innovatie-Boulevard-Building-Holland-2017-1

Maquette op Innovatieboulevard

TVVL-Kennisboulevard

Dit jaar maakte de Nieman Groep voor  deel uit van de TVVL-Kennisboulevard. De TVVL-kennisboulevard bestond naast TVVL en de Nieman Groep uit de TVVL Kennispartners Carrier, Systemair, Orange Climate en Duurzaam Gebouwd. Het doel van de TVVL-Kennisboulevard was om kennis te laten stromen met veel aandacht voor energieneutraliteit en circulaire economie. Er werd dan ook veel kennis gedeeld in 2  expertmeetings op woensdag12 april in TVVL stand. De ochtend expertmeeting ging over Nul op de Meter en BENG in de Utiliteit. Nieman collega André Kruithof was de gespreksleider en Toine van den Boomen van Systemair de expert. Op woensdagmiddag was het de beurt aan Harm Valk om de expertmeeting gezonde gebouwen en fijnstof voor te zitten met ook weer Toine van de Boomen als expert.

Presentaties

Op dinsdag 11 april gaf Harm Valk op het hoofdpodium GAIA een presentatie over integrale kwaliteit als basis voor kwaliteit. Waarbij het vooral ging over hoe je de beste kwaliteit voor een tevreden gebouw gebruiker kan behalen.

Woensdag 12 april heeft John Bouwman die op het CREATIO podium zijn ervaringen heeft gedeeld over het renovatieconcept ‘Keep it Simple’ van Nieuw Utrechts Peil waarbij in tien weken acht flatwoningen naar Nul op de Meter zijn gerenoveerd. Ook de maquette van de Nieuw Utrechts Peil (Flat met Toekomst) op de Innovatieboulevard trok veel aandacht.

Expertmeetingen

Ook was John Bouwman gespreksleider bij de expertmeeting op de stand van Bouwcenter over renovatie en transformatie. Harm Valk leidde het gesprek op de stand van Kingspan over de gezonde bouwschil van de toekomt. Met een blik naar BENG en NOM.

Side-events

Op de donderdag 12 april sprak Harm Valk op twee side-events. Op het internationale Passief Bouwen Congres vertelde hij over het belang van Passief Bouwen in tijden van BENG en NOM. In de middag sprak Harm Valk over de luchtkwaliteit in Nederlandse woningen op het Seminar Borging Luchtkwaliteit in woningen.

Op de TVVL-Kennisboulevard vond donderdagmiddag de ALV van de TVVL plaats met aansluitend een netwerkborrel.

Building Holland was voor de Nieman Groep een zeer geslaagde en innovatieve beurs met veel kennisdeling, nieuwe en hernieuwde contacten. Wij hebben veel interessante mensen gesproken en zien uit naar nieuwe samenwerkingen.

 

Download meer foto’s 

TVVL-kennisboulevard-03-1-1