Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

City of the Future SummerLabb is een duurzaam paviljoen dat langs diverse festivals in Nederland reist. Op 12 juli opent het haar deuren op Extrema Outdoor, het eerste festival dit seizoen. De avond ervoor is de exclusieve opening voor onze partners en pers. Het paviljoen zal geopend worden door Rob van Gijzel (Burgemeester Gemeente Eindhoven), Eppo Bruins (STW) en Jan Douwe Kroeske (Double2).

Het doel van het SummerLabb is om de festivalbezoekers mee te nemen in hun eigen, duurzame toekomst. Dat kan over energie of transport gaan, maar ook over persoonlijke duurzaamheid in vorm van gezond ouder worden.

SummerLabb werkt daarbij samen met partners die elk hun eigen, unieke verhaal komen vertellen. Rijkswaterstaat, bijvoorbeeld, stapt samen met hoogleraar Hendrik Havinga met opgestroopte broekspijpen een minirivier in, en ze leren ‘hands-on’ hoe al het slib dat in de rivieren meegevoerd wordt ook als vruchtbare landbouwgrond kan worden ingezet.

Een andere partner is festivalcateraar Just Like Your Mom. Zij laten de Extrema Outdoor bezoekers zien hoe ze zelf heerlijk kunnen koken met eten dat anders verspild zou worden. Het koken van die groentes kost uiteraard energie, en onze partner Bredenoord zorgt daarom voor een innovatief aggregaat waarmee energiebesparingen van vele tientallen procenten gehaald kunnen worden.

Summerlabb Ook het SummerLabb paviljoen zelf heeft een bijzonder, duurzaam verhaal. Het is ontworpen door studente Floor van Schie van de TU Eindhoven, en is een showcase van wat duurzaam bouwen allemaal kan zijn. Zo is er gebruik gemaakt van duurzame materialen, maar ook mínder materiaal door slim ontwerp, minder transport door een flexibele constructie, en herbruikbare materialen waar mogelijk.

Dit seizoen is het Summerlabb paviljoen aanwezig op Extrema Outdoor, Wereldhavendagen in Rotterdam en Eurosonic/Noorderslag 2015 in Groningen. SummerLabb begon in 2010 onder de naam Llowlab en is een idee van programmamaker Jan Douwe Kroeske.

Ruud van Herpen begeleidt de studenten in verband met de brandveiligheid van dit paviljoen. Hij is als Fellow Fire Safety Engineering verbonden aan de TU/e.

Lees meer over het SummerLabb op:

Fotoserie opbouw SummerLabb

Summerlabb opbouw 1 Summerlabb opbouw 2

Summerlabb opbouw 4 Summerlabb opbouw 5