Oestgeest_tuinpaviljoen-01-1De tuinpaviljoens in Oegstgeest is een door Fillié Verhoeven Architektuur ontworpen uitbreiding op een woning. De uitbreiding bestaat uit twee vrijstaande paviljoens die door een kelder met elkaar verbonden zijn. In de kelder wordt een zwembad gerealiseerd.

Als adviseur bouwregelgeving en bouwfysica zijn wij betrokken bij dit project wat bestaat uit een uitbreiding van de bestaande woning. De uitbreiding is aangemerkt als een sport- en bijeenkomstfunctie. Deze functies zijn een nevenfunctie van de bestaande woonfunctie. Wij hebben een onderbouwing geschreven voor de in het project gemaakte keuze van de gebruiksfuncties zoals deze benoemd worden in het Bouwbesluit en het bestemmingsplan.

Oestgeest_tuinpaviljoen-02-1Voor de bouwaanvraag is een onderbouwing opgesteld in de vorm van de benodigde Bouwbesluit-berekeningen (zoals een daglicht-berekening en energieprestatieberekening) en de is een complete Bouwbesluittoets uitgevoerd waarin de gehele woning inclusief de aanpassingen

Voor de verdere uitwerking van het ontwerp is een detailbeoordeling uitgevoerd. Hierbij is voornamelijk advies gegeven voor de uitvoering van de betonnen kozijnen en de gevelbekledingdie invloed hebben op de bestaande situatie zijn beoordeeld.

Projectinformatie
  • Opdrachtgever: Familie Kuiper – Plooij Oegstgeest
  • Architect : Fillié Verhoeven Architektuur Voorburg
  • Adviseur: Nieman Raadgevende Ingenieurs
  • Uitvoering werkzaamheden: 2010 – 2011

 

Werkzaamheden Nieman Raadgevende Ingenieurs
  • Beoordelen gebruiksfunctie
  • Bouwbesluittoetsing
  • Bouwbesluitberekeningen
  • Daglichtbeoordeling bestaande bouw
  • Energieprestatieberekening
  • Detailbeoordeling