Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Het Kennisplein van TVVL op Building Holland was meer dan een verzameling lid-bedrijven. Kennis vermenigvuldigt als je het deelt; het lijkt een cliché, maar zo kan het echt werken.

Snelkookpansessie TVVL Kennisplein Building Holland 2019 Een groep specialisten van de TVVL-leden heeft dit willen ervaren. Op donderdag 11 april hebben zij voor een praktijksituatie nieuwe oplossingen ontwikkeld. De deelnemers hebben het ervaren als een ‘snelkookpan’: onder hoge (tijds-)druk komen tot een smaakvolle oplossing, met de gezamenlijke kennis en informatie over de praktijksituatie als ingrediënten.

De ‘test-locatie’ van het Rijksvastgoedbedrijf in Rijswijk was het onderwerp, een kantoorgebouw in Rijswijk waar momenteel met behulp van onder andere de TU-Delft al allerlei praktijktesten worden gedaan, met een hoger comfort en een verbeterde energiezuinigheid als doel.

Van brainstorm tot schetsvorm op de beurs

Snelkookpansessie TVVL Kennisplein Building Holland 2019 Nadat in een brainstorm allerlei ideeën de revue had gepasseerd, zijn er twee hiervan in schetsvorm nader uitgewerkt: een nieuw principe voor klimatiseren en ventileren in combinatie met het activeren van het betoncasco en een geïntegreerde oplossing voor daglicht, kunstlicht en akoestische kwaliteit. Die laatste kreeg zelfs een naam ‘de geluidabsorberende daglichthemel’, waarmee daglicht dat op het dak is opgevangen in een parabolische spiegel via glasvezels ver het gebouw in wordt gebracht.

De uitkomst van de snelkookpansessie

Snelkookpansessie TVVL Kennisplein Building Holland 2019

De resultaten werden aan het eind van de middag op het TVVL-podium gedeeld met het Rijksvastgoedbedrijf en de beursbezoekers door gespreksleider Harm Valk .

Al met al een leerzame en inspirerende ervaring voor de deelnemers, met verrassend praktische ideeën voor de opdrachtgever als resultaat. We gaan met hen in gesprek over een vervolg.

Deelnemers

Download de snelkookpansessie TVVL wrap up

Vragen?

Stel uw vraag hierover aan Harm valk