Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

 5a-uitvoering-controle-gevelslIMG_0017a-scaled Nadat de ontworpen details van goede kwaliteit zijn, zullen de details in de praktijk ook als zodanig moeten worden uitgevoerd. Met name voor klasse 2 en 3 betekent dit extra aandacht.

Lees meer over de Bouwplaatsmaatregelen voor klasse 2, goed en over voor klasse 3, uitstekend (extra t.o.v. klasse 2).

Meten is weten!

De Nieman Groep heeft kennis over bouwfysica, bouwtechniek en bouwregelgeving. Daarnaast adviseren wij u over installaties, gevel- en dakconstructies, bouwmanagement en beleid voor energie, duurzaamheid en beheer.

Door de combinatie van theoretische en praktische kennis werkt de Nieman Groep aan een optimaal ontwerp: robuuste kwaliteit, kostenefficiëntie en goede bouwtechnische details.

6a-IMG_6612-1Metingen en advies door Nieman
De luchtdichtheid van een project begint bij de voorbereiding, maar bewijst zich in een meting. Wij kunnen de luchtdoorlatendheid van een gebouw meten. Dat gebeurt door het gebouw met een grote ventilator op overdruk of onderdruk te brengen; de ‘blowerdoortest’. De ventilator wordt met behulp van een speciale meetdeur in een deuropening gemonteerd. Bij verschillende drukverschillen over de gevel legt de apparatuur vast hoeveel lucht er dan ontsnapt of toestroomt.

Lees meer over de uitvoering van de praktijkmetingen