Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Impressie Veemarkt Utrecht Eind november 2014  was de officiële start bouw van de vrije sector huurwoningen 157 woningen Veemarktterrein in Utrecht.

De ontwikkeling van deze woningen levert een belangrijke bijdrage aan een gevarieerd en levendig woonmilieu in Veemarkt, waar in totaal circa 630 woningen worden gerealiseerd. Veemarkt wordt een gemengde stedelijke woonwijk met huurwoningen, sociale koopwoningen en vrije sector woningen. Het voormalige veemarktterrein is een waardevolle en gewilde locatie aan de oostzijde van de stad. Het gebied ligt op fietsafstand van het centrum en het groene buitengebied. Bovendien is Veemarkt uitstekend ontsloten voor het autoverkeer.

De woningen zijn buitengewoon duurzaam en energiezuinig met een energieprestatie (EPC) van 0,3. BAM Woningbouw Utrecht realiseert de woningen.

Dankzij de inzet van de betrokken partijen kent dit project een korte voorbereidingstijd. De gemeente Utrecht en AM sloten op 4 juni 2014 de ontwikkelingsovereenkomst. Begin september is de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend, die inmiddels onherroepelijk is. De eerste woningen – dit betreft de grondgebonden woningen – worden naar verwachting eind 2015 opgeleverd. Alle appartementen zullen in de loop van 2016 gereed zijn.

Nieman heeft voor deze woningen de bouwfysica, regelgeving, brandveiligheid en installatietechniek geadviseerd en voor de omgevingsvergunning de aanvraag met een gecertificeerde bouwplantoets uitgevoerd.

Lees meer

 

Voor meer informatie over onze werkzaamheden bij dit project kunt u terecht bij John Bouwman