Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Vier nieuwe verdiepingsmodules voor opleiding Aardgasvrije Gebouwde Omgeving

De opleiding Aardgasvrije Gebouwde Omgeving gaat vernieuwd door in digitale vorm. Met de toevoeging van vier kersverse verdiepingsmodules. Hier leest u meer over de nieuwe aanwinsten en wat u eruit kunt halen, om oplossingen te vinden in beleid en projecten voor duurzame wijken zonder aardgas.

De eerste verdiepingsmodule is ‘Financieringsaspecten van de energietransitie’, waarin de financiële (on)mogelijkheden van verduurzaming naar een aardgasvrije gebouwde omgeving worden benadrukt. Onderwerpen als subsidies en lenen, de verschillen tussen publieke en private projecten, de aanpak in de Proeftuinen Aardgasvrije Wijken en het Warmtefonds komen voorbij.

Conceptkeuzes

Naast deze financiële aspecten komen ook de technische werking en toepassing van oplossingen voorbij, in de module ‘Warmtepompen bij renovatie’. Hier komt u meer te weten over de verschillende conceptkeuzes die gemaakt kunnen worden in de route naar aardgasvrij. Ook krijgt u algemene informatie over warmtepompen en leert u over de technische en energetische prestaties ervan.

Verduurzamen met een warmtenet

Ook het werken met kleinschalige warmtenetten komt onder de aandacht in de module ‘Lokaal warmtenet’, waarin lessons learned voorbijkomen en de oorzaken van het stagneren van warmtenetprojecten onder de loep worden genomen. U leert meer over het klassieke warmtenet, komt alles te weten over de nieuwe Warmtewet en doet kennis op over de vijfde generatie warmtenetten.

Wijkkompas

De vierde en laatste verdiepingsmodule gaat over het ‘Werken met het Wijkkompas’, waarin je kennismaakt met het concept en meer ontdekt over het perspectief vanuit de gemeente, bewonersorganisatie, netbeheerder en woningcorporatie. Aan praktijkvoorbeelden geen gebrek: verhalen over briljante mislukkingen en inspirerende doorbraken passeren de revue.

Opleiding ‘Aardgasvrije Gebouwde Omgeving’

Tijdens de opleiding ‘Aardgasvrije Gebouwde Omgeving’ komt u in vijf modules meer te weten over aardgasvrije oplossingen, zodat je als professional kunt meewerken aan praktische oplossingen voor de energietransitie in de gebouwde omgeving. Op deze pagina lees je meer over de opleiding en de verschillende modules en hier schrijf je je direct in. De eerste module (Introductie ‘Van Gas Los’) start op 28 oktober aanstaande.

vier-nieuwe-verdiepingsmodules-voor-opleiding-aardgasvrije-gebouwde-omgeving