Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Webinar: Waarom BENG gegarandeerde spouwmuurkwaliteit vereist

 

Schil isolatie Goed isoleren draait niet alleen om het kiezen van een hoge Rc-waarde, maar vooral om het realiseren daarvan in de praktijk. Slechte uitvoering kan er toe leiden dat de Rc-waarde in de praktijk tot de helft lager is dan op papier stond.

Al is de Wet Kwaliteitsborging dan voorlopig geparkeerd, het ligt wel in de lijn der verwachting dat bouwers in de toekomst moeten aantonen dat ze in de praktijk leveren wat ze op papier hebben beloofd. Ook in het kader van de nieuwe energie-eisen BENG gaat de garantie op geleverde kwaliteit steeds belangrijker worden.

Om ontwerpers, adviseurs en bouwers te helpen om de kwaliteit van de schil te borgen, houdt Eisma Bouwmedia op donderdag 31 mei een gratis webinar in samenwerking met Saint-Gobain Isover. In het webinar komen de ontwikkelingen rondom BENG aan de orde, evenals de juiste detailleringen van spouwmuurisolatie en kwaliteit in de praktijk.

In het eerste deel van het webinar gaat Harm Valk in op de BENG-eisen. Wat is BENG, en welke drie indicatoren zijn er? Wat is bekend over de nieuwe bepalingsmethode NTA8800, die de huidige rekenmethodiek gaat vervangen om zo de toekomstige BENG-indicatoren te kunnen berekenen? En hoe zit het met de hoogte van de voorgenomen eisen en het kostenoptimalisatie-onderzoek die de overheid laat uitvoeren? Ook gaat Harm Valk het hebben over de noodzaak van kwaliteitsborging.

Bekijk het bouwwebinar BENG

Lees ook

 

Meer weten over BENG?

Collega’s Harm Valk , André Kruithof en Theo Haytink weten alles over BENG. U kunt dan ook met een van hen contact opnemen als u vragen over BENG heeft.