Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Het onderwerp brandveiligheid komt steeds hoger op de agenda te staan. Ook de brandveiligheid van gevels in Nederland staat ter discussie. Niemand wil verantwoordelijk zijn voor een brand, maar hoe voorkom je die? Wat eist de regelgeving? En garandeert de regelgeving voldoende brandveiligheid?

Brandveiligheid in hoogbouw

Vooral naar aanleiding van de grote brand in de Grenfell Tower in Londen is ook in Nederland de discussie opgelaaid over de brandveiligheid in gebouwen van meer dan 13 meter hoogte. Het webinar ‘Voorkom een gevelbrand’ gaat in op de verschillende vragen die in deze discussie een rol spelen.

Aspecten brandveiligheid

Drie sprekers gaan in dit webinar in op de verschillende aspecten van brandveilige gevels.

  • Prof. dr.ir. Jos Lichtenberg, bouwinnovator en emeritus hoogleraar TU Eindhoven, trapt af met de risico’s op gevelbranden in Nederland en de Nederlandse bouwwijze en – details vergelijken met de Engelse situatie.
  • De tweede spreker is ir. Ruud van Herpen. Ruud gaat in op de Nederlandse regelgeving en de rol van brandveiligheidsadviseurs.
  • John Relou, technical marketing manager bij Rockpanel, vergelijkt daarna de Nederlandse regelgeving met die in Europese buurlanden. Ook gaat hij in op de te leren lessen van de brand in Engeland.

Webinar ‘Voorkom een gevelbrand’

Het webinar ‘Voorkom een gevelbrand’ vindt plaats op dinsdag 24 september van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Rockpanel. De presentator is Henk Wind van HWBouwComm bouwtechnische publicaties

Bekijk dit webinar

Webinar Voorkom een gevelbrand met Ruud van Herpen, Nieman