Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Scriptie over invloed van sprinkler op rooklaag wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2018

Nick Tenbült van de Technische Universiteit Eindhoven heeft met zijn scriptie over de invloed van een sprinkler op een rooklaag de IFV-VVBA-scriptieprijs 2018 gewonnen. “Een interessant en wetenschappelijk goed onderbouwd onderzoek. Zeer actueel voor de fire safety engineering met interessante resultaten. Deze resulaten zijn nog niet direct praktisch toepasbaar. De combinatie van modellering en experimenteel onderzoek is een stap in de goede richting”, aldus het juryrapport.

Tenbült onderzocht de temperatuurafname van een rooklaag door middel van een sprinkler op zowel numerieke als experimentele wijze. Hiervoor zijn numerieke simulaties uitgevoerd met CFD-modellering (CFD= Computational Fluid Dynamics), die gespiegeld zijn aan de hand van praktijkexperimenten. Tenbült concludeert dat de temperatuurafname van de rooklaag in CFD wordt onderschat ten opzichte van de resultaten van de praktijkexperimenten. Dit is volgens de jury een relevante en spraakmakende conclusie.

Ruud van Herpen is de afstudeerbegeleider van Nick Tenbült op de TU Eindhoven.

Innovatieve en spraakmakende master- of bachelorthesis

De Scriptieprijs van het IFV en de Vereniging van Brandveiligheidsadviseurs (VVBA) is tijdens het Internationaal Congres Fire Safety & Science voor de zevende keer uitgereikt. De prijs is ingesteld voor de meest innovatieve, spraakmakende, relevante of fundamentele master- of bachelorthesis over brandveiligheid. De scriptie dient ter afronding van een master- of bacheloropleiding in 2017 of 2018 aan een onderwijsinstelling in het Nederlandse taalgebied. Aan de prijs hangt een een bedrag van € 1.200, te besteden aan een FSE gerelateerd onderwerp, zoals een cursus, studiereis of studieboeken.

Winnende scriptie downloaden

De winnende scriptie is te vinden op www.ifv.nl en www.fellowfse.nl

IFV-VVBA scriptieprijs 2018 juryvoorzitter dr. Paul Verlaan en winnaar Nick Tenbült

Op de foto: juryvoorzitter dr. Paul Verlaan en winnaar Nick Tenbült