Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieman Raadgevende Ingenieurs bestaat dit jaar 30 jaar. Samen met meer dan 200 goede relaties vierden wij op 9 oktober dit jubileum met het ‘TO FORESEE event’ op de unieke locatie: Climate Planet in Utrecht . Bekijk de filmimpressie:

Dagvoorzitter John Bouwman kondigde met plezier de algemeen directeur van de Nieman Groep, Henk Koekoek aan, die met trots sprak over de toewijding en passie van de medewerkers en over de goede samenwerking met relaties. Deze trots werd bevestigd in de film Wie is Nieman met quotes van collega’s en klanten van NIEMAN. Ook gaf hij een terugblik op de 30-jarige geschiedenis van NIEMAN.

Waarom viert Nieman haar 30-jarige verjaardag in de Climate Planet?

NIEMAN stelt in haar missie duurzaamheid en integrale kwaliteit centraal. Dat is de reden dat NIEMAN haar 30-jarige verjaardag in Climate Planet vierde. Harm Valk lichtte de visie op het gebied van duurzaamheid en integrale kwaliteit toe in een presentatie. In zijn persoonlijke verhaal linkte hij die visie aan de dagelijkse adviespraktijk en aan de zeventien doelen voor duurzame ontwikkeling van de VN. Hij verbond de Climate Planet met circulariteit, met comfort voor de eindgebruiker en met de concrete oplossingen die de Nieman met al haar medewerkers in haar adviezen verwerkt. Vanuit die thema’s (elk met een ‘C’) legde hij de link met de toekomst: van ‘four C’s’ naar ‘to Foresee’. Lees de complete visie To Foresee

Climate Planet 360o– film

Na een korte pauze stond de wereldbol in de Climate Planet centraal. De adembenemende Climate Planet 360o– film toonde de geschiedenis van de aarde en de klimaatveranderingen veroorzaakt door het leven op de aarde. De film gaf een goede inkijk in de ‘slechte’ gesteldheid van de aarde en de noodzaak om met behulp van de Global Goals deze ontwikkeling een halt toe te roepen en het leefklimaat op aarde te verbeteren.

André Kuipers

André Kuipers sloot de middag af met wereldbeelden vanuit het ruimtestation waaruit de invloed van de klimaatverandering nu al zichtbaar is. Uit eerste hand legde hij uit welke enorme mogelijkheden de ruimtevaart heeft om te helpen de veranderingen van de aarde waar te nemen en te bewaken. Toch was zijn belangrijkste boodschap dat we allemaal astronauten zijn op ruimteschip aarde. We zullen er dus alles aan moeten doen die zo leefbaar mogelijk te houden.

Boodschap van de dag:

Het is een mooi event geworden in de Climate Planet met een urgente boodschap: Klimaatverandering is een belangrijke uitdaging voor de gebouwde omgeving. Op basis van onze kennis en ervaring leveren wij graag een bijdrage in projecten vanuit onze visie op klimaat, circulariteit en comfort om zo tot concrete oplossingen te komen.

30-jarige jubileumevent Nieman in Climate Planet Utrecht 30-jarige jubileumevent Nieman in Climate Planet Utrecht 30-jarige jubileumevent Nieman in Climate Planet Utrecht 30-jarige jubileumevent Nieman in Climate Planet Utrecht 30-jarige jubileumevent Nieman in Climate Planet Utrecht

30-jarige jubileumevent Nieman in Climate Planet Utrecht 30-jarige jubileumevent Nieman in Climate Planet Utrecht 30-jarige jubileumevent Nieman in Climate Planet Utrecht 30-jarige jubileumevent Nieman in Climate Planet Utrecht 30-jarige jubileumevent Nieman in Climate Planet Utrecht
Foto’s: Peter Bakker

 

NIEMAN_whitepaper Gasloos Bouwen Extraatje: voor iedereen die direct aan de slag wil met het maken van duurzame stappen:

In zes stappen naar een energiezuinig en gasloos gebouw!
Een nieuw gebouw is gasloos. Dat is de realiteit voor elke bouwaanvraag die vanaf 1 juli 2018 wordt ingediend. Voor een goed gasloos gebouw is meer nodig dan enkel het plaatsen van een gasloze installatie. Met dit stappenplan komt u tot een comfortabel, energiezuinig en gasloos gebouw.

Lees meer over stappenplan en download de whitepaper Gasloos Bouwen