Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Overheid

Advies voor overheden bij norm- en beleidsontwikkeling.

eco-buillding
Nieman ondersteunt Gemeenten en bij complexe vraagstukken rondom bouwregelgeving
AJAX loader

Consultancy

Nieman ondersteunt (rijks)overheden bij norm- en beleidsontwikkeling en vertaalt deze voor vastgoedpartijen naar technisch realistische ambities op het gebied van onder andere duurzaamheid en brandveiligheid. Daarmee slaan we een brug tussen beleid en praktijk.

Daarbij ondersteunen gemeenten en omgevingsdiensten bij complexe vraagstukken rondom bouwregelgeving en hebben een helpdesk op dit vlak. Zowel brandveiligheid als bouwkwaliteit krijgt daarbij bijzondere aandacht vanwege onze kennis en ervaring op dit vlak.

 

Lees meer
Saskia Hegeman

Mijn collega’s en ik staan voor u klaar. Met welke uitdaging kunnen wij u helpen?

Saskia Hegeman, senior adviseur brandveiligheid Nieman Raadgevende Ingenieurs en Business Developer Nieman Groep

Oplossingen voor complexe vraagstukken

Nieman ondersteunt (rijks)overheden bij norm- en beleidsontwikkeling. Wij zijn onder andere betrokken bij de BENG-eisen, de NTA 8800 en andere NEN normen zoals NEN 2077.

Ook schrijven wij regelmatig infobladen voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zoals het infoblad Bouwbesluit 2012, verbouw, transformatie en NEN 1010 , en het infoblad Bouwbesluit 2012, Brandveiligheid bij verbouw en transformatie van bestaande gebouwen..

Daarbij ondersteunen wij zowel de overheid als marktpartijen bij toepassing van het publiekrechtelijke bouwrecht en de raakvlakken tussen het publiekrecht en het privaatrecht. Deze juridische dienstverlening bieden wij met name daar waar toepassing van het Bouwbesluit centraal staat.

De adviseurs van Nieman zijn betrokken bij diverse overheidsinstanties.