Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Consultancy & onderzoek voor overheden

Ondersteuning bij complexe vraagstukken rondom beleid, regelgeving en onderzoek.

De adviseurs van Nieman zijn betrokken bij diverse overheidsinstanties.
Our-Domain-Amsterdam-Diemen-1
AJAX loader

Uw uitdaging

Overheden staan vaak voor complexe vraagstukken, bijvoorbeeld als het gaat om bouwregelgeving of brandveiligheid. Bovendien verandert er regelmatig iets in de regelgeving.

Daardoor heeft uw organisatie niet de benodigde actuele bouwtechnische kennis in huis. Hoe zorgt u ervoor dat de kennis van uw medewerkers weer snel up-to-date is?

 

Welk advies kunt u verwachten?

Gemeenten en omgevingsdiensten ondersteunen we bij complexe vraagstukken rondom bouwregelgeving. Dat doen we bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, bouwkwaliteit en brandveiligheid. In samenwerking met brancheorganisaties ontwikkelt Nieman praktijkrichtlijnen en best-practices. Daarmee slaan we een brug tussen beleid en praktijk.

We zijn ook betrokken bij beleidsontwikkeling en -onderzoek voor zowel lokale overheden als de rijksoverheid. Bovendien participeren diverse specialisten van Nieman in normcommissies en adviescommissies van de overheid. Zo brengen we onze expertise in bij de Adviescommissie Toepassing en Gelijkwaardigheid Bouwvoorschriften (ATGB) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Ook verzorgen we regelmatig in-company-trainingen bij overheden, waardoor uw medewerkers hun kennis snel opfrissen en uitbreiden

Technisch-juridische advisering

Projecten die ontstaan vanuit een geschil tussen private partijen. Een van de betrokken partijen heeft behoefte aan technische expertise juridisch.  Denk aan het (onafhankelijk) aantonen van een verband tussen enerzijds een schade of geluidsprobleem en anderzijds ontwerpuitgangspunten of uitvoeringskwaliteit, zodat aansprakelijkheid kan worden onderbouwd (of juist weerlegd).

Maar ook projecten die ontstaan vanuit een (voornemen tot) handhaving of weigering van de vergunning. De bouwregelgeving (of interpretatie ervan) is vaak een belangrijk aspect in deze advisering. Denk aan het motiveren (of weerleggen) van grond voor handhaving, of optreden als deskundige wanneer aanvrager en bevoegd gezag vastlopen in een gelijkwaardige oplossing of interpretatie van de regelgeving tijdens de vergunningprocedure.

Lees meer over onze technisch-juridische advisering

Technisch-juridische advisering door Nieman
Terug
AJAX loader
  • Uw gegevens
  • Hoe kunnen we u bereiken?
  • Waarbij kunnen we u ondersteunen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terug

Hartelijk dank. Wij hebben uw aanvraag ontvangen.

  1. We nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.
  2. U ontvangt op korte termijn een reactie
Sluit dit scherm