Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Permanente woonstudio’s op een tijdelijke locatie

Finch Buildings Alkmaar

Finch Buildings Alkmaar door fotograaf Kees Hummel

Woningcorporatie Woonwaard realiseerde een woongebouw bestemd voor jongeren van 18 tot 28 jaar.

Dit project in Alkmaar is uniek, omdat Woonwaard het gebouw in eerste instantie tijdelijk inzet, maar permanent exploiteert. De eerste 10 jaar staat het gebouw aan de Cornelis Buysstraat en de Van Oostsanenkade, waarna het wordt verplaatst naar een tweede tijdelijke locatie óf naar een permanente plek. Woonwaard heeft in haar exploitatie van 50 jaar een tweetal verplaatsingen opgenomen. De woningen van Finch voldoen aan het Bouwbesluit Nieuwbouw en zijn daarmee permanent vastgoed.

De constructie van de modules zijn voornamelijk opgebouwd uit CLT hout,  Cross laminated timber, opgebouwd uit kruislings verlijmde duurzame vuren houten éénlaagsplaten. Hierdoor zijn de woningen duurzaam en kunnen ze eenvoudig hergebruikt worden.

Werkzaamheden Nieman

Nieman was in opdracht van De Groot Vroomshoop betrokken bij de ontwikkeling van de Finch Buildings en bij het ontwerp en uitvoering van deze Finch units aan de Cornelis Buysstraat in Alkmaar.

Tijdens de ontwikkelingsfase adviseerden wij de brandveiligheid, bouwregelgeving, bouwfysica en akoestiek.  In een mock-up opstelling van 4 Finch-units voerde wij de akoestische metingen en een luchtdichtheidsmeting uit. Aan de hand van deze metingen zijn de units verder ontwikkeld tot de units zoals nu geplaatst in Alkmaar.

Nu bij het realiseren van het woongebouw in Alkmaar voerden wij ook weer diverse verse metingen uit. Dit om te beoordelen of het gewenste niveau ook daadwerkelijk behaald wordt. Naast de akoestische meting en de luchtdichtheidsmeting beoordeelde wij ook de trillingen in het houten woongebouw.

Deze woonstudio’s zijn begin april 2020 opgeleverd.

Meer Finch Buildings

Ook ontwikkelde en adviseerde wij de Finch Buildings aan de Sumatrastraat in Leiden.

Heeft u vragen over onze advisering voor de houten permanente woonstudio’s op een tijdelijke locatie?

Neemt u dan met Maaike van Bussel contact op. Zij is vanaf de ontwikkeling betrokken bij de Finch Buildings.

Lees ook

Impressie interieur Finch Buildings Alkmaar

Impressie interieur Finch Buildings Alkmaar