Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De nieuwe appartementen in de wijk Schieringen-Zuid in Leeuwarden zijn voorzien van een state-of-the-art energieconcept waarmee een energieprestatie (EPC) wordt behaald die 10% beter is dan de eis. Dat is voor een hoogbouwproject als dit een zeer goed resultaat!

92 all-electric appartementen Leeuwarden

De appartementen zijn voorzien van individuele warmtepompen die de bodem onder het gebouw als energiebron hebben. De ventilatie van de woningen wordt geregeld door een vraaggestuurd gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. De energievraag in de appartementen is zeer laag door toepassing van een zeer goede thermische schil met triple glas. Een groot deel van de energievraag van de ventilatoren en pompen in het gebouw wordt opgewekt door PV-panelen op het dak.

Ook de eerder opgeleverde, traditioneel ogende, eengezinswoningen zijn eveneens voorzien van een goede schil, energiezuinige installaties en PV-panelen voor de opwekking van een deel van de gebouw gebonden energievraag.

Bouwteam

Op verzoek van Jorritsma / Dijkstra Draisma nam Nieman deel aan het bouwteam en verzorgde wij ook de bouwfysische onderbouwingen (energie, brand, geluid, ventilatie, etc.) voor de Aanvraag Omgevingsvergunning.

Elkien heeft al in een vroeg stadium bewust gekozen voor appartementen zónder gasaansluiting. Dit resulteert in wonen met lage energielasten en een robuust energieconcept dat klaar is voor de toekomst!

Meer informatie en contact

Voor meer informatie en vragen over dit project dan neemt u contact op met Gerton Starink.

Lees ook hert artikel in Bouwen in het Noorden,  Nieuw voor oud: wijkaanpak Schieringen Zuid, #87, 2017

Luchfoto bouw Schieringen-Zuid Leeuwarden Bouw Schieringen-Zuid Leeuwarden Leeuwarden Schieringen gevel Leeuwarden Schieringen 58 woningen