Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieman betrokken bij ontwikkeling inspirerende Active House projecten

impressie-2-onder-1-kapper-van-der-hulst

impressie 2 onder 1 kapper © van der hulst

Sinds de oprichting van Active House Nederland zijn we druk bezig met verschillende inspirerende Active House projecten.

Samen met Bouwbedrijf G.J. van der Hulst uit Lisse ontwikkelen we duurzame grondgebonden woningen. De woningen hebben een zeer laag energiegebruik. Door middel van windmolens in de omgeving wordt het restant van het energiegebruik opgewekt. Een combinatie van natuurlijke ventilatie en decentrale gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning geeft in alle ruimtes een optimaal comfort voor de bewoners. Deze woningen hebben dan ook een hoge Active House score op zowel energie als comfort.

Lees ook het interview met Yvonne van der Hulst in het blad Aannemer, december 2015

Voor een prijsvraag in Borne is een vrijstaande woning ontworpen binnen de visie  van Active House. De woning is volledig energieneutraal. Grote ramen geven veel daglicht en zonlichttoetreding. Door middel van overstekken en zonwering wordt oververhitting voorkomen. Deze duurzame woning is uitgekozen om gepresenteerd te worden aan de toekomstige kopers van een kavel in de Bornsche Maten.

tHuis artist impressie Active House

tHuis artist impressie Active House

Als 1 van de founding partners van Active House zijn we natuurlijk ook inhoudelijk betrokken bij de Nederlandse specificaties. We hebben veel ervaring met het berekenen van de Active House specificaties en geven vanuit die expertise advies aan Active House Nederland en Active House Internationaal.

Meer informatie over Active House en onze Active House projecten

Neemt u contact op met John Bouwman of Harm Valk.

Lees ook