Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Neerlandia aan De Nieuwe Waterweg in Maassluis

Direct aan De Nieuwe Waterweg komt het appartementencomplex Neerlandia met maar liefst 76 luxe appartementen en penthouses. Dit appartementencomplex is zestien bouwlagen hoog met een parkeerkelder voor auto’s en fietsen en bergingen.

appartementencomplex Neerlandia Maassluis
Deze nieuwe appartementen liggen aan de Rechter Maasoever. Dit stuk van Het Balkon van Maassluis is een uniek gebied om te wonen, werken en recreëren. Met het steeds veranderende uitzicht op het water en daarachter op de skyline van Europoort met ’s avonds een zee aan lichtjes.

Werkzaamheden Nieman

Nieman verzorgt in opdracht van Waal sinds 2020 de advisering op het gebied van bouwtechniek en kwaliteitsbeheersing tijdens de werkvoorbereiding- en uitvoeringsfase. Voor het vastleggen van de uitvoeringkwaliteit worden er luchtdoorlatendheidsmetingen uitgevoerd.

We voeren de detailbeoordeling uit. Hierbij controleren wij de details op het Bouwbesluit, de bouwfysische kwaliteit, geluidwering, koudebruggen, de eisen van wind- en waterdichtheid en de algemene bouwkundige kwaliteit en maakbaarheid.

Op de risicovolle momenten tijdens de uitvoering voeren wij kwaliteitscontroles uit. De focus ligt op de uitvoerbaarheid, bouwfysica en regelgeving.

Voor oplevering wordt met de luchtdoorlatendheidsmeting de luchtvolumestoom door de uitwendige schil bepaald. De luchtvolumestroom wordt omgerekend naar de qv10-waarde. De meetwaardes worden getoetst aan de eisen van het Bouwbesluit en de invoerwaarde van de EPC-berekening.

Team

Nieman werkt in opdracht van bouwer Waal samen met Theo Verburg Architecten en opdrachtgever BDP.

Heeft u vragen over onze werkzaamheden bij dit gebouw?

Neemt u dan met Martijn Steijlen contact op.

Lees meer

Neerlandia Het Balkon van Maassluis