Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Het in het jaar 2000 gebouwde kantoorgebouw Aviport staat op het Schipholterrein aan de Evert van Beekstraat. Het gebouw bestaat  de begane grond tot en met de zevende verdieping en een grote parkeergarage in de kelder.

Beoordeling brandveiligheid

Schiphol Real Estate vroeg Nieman Raadgevende Ingenieurs de brandveiligheid van het gebouw te beoordelen. Hiervoor voerden wij een inspectie uit en stelden het plan van aanpak op voor de brandveiligheid. In dit plan van aanpak constateerden wij dat het gebouw niet rechtstreeks voldeed aan de eisen van Bouwbesluit 2012. Zo waren enkele puien in brandscheidingen niet in het bezit van een geldig testrapport. Zo’n testrapport is nodig om aan te tonen dat de puien voldoen aan de vereiste brandwerendheden. Daarnaast waren voor meerdere brandscheidingen aanvullende voorzieningen nodig. De extra benodigde voorzieningen zijn in opdracht van Schiphol Real Estate uitgevoerd.

Wat betreft de testrapport heeft Nieman op basis van Expert judgement bepaald dat de huidige samenstelling van de puien voldoen aan de vereiste brandwerendheden.

Wat houdt expert judgement in?

Met een expert judgement wordt in verschillende testrapporten beoordeeld hoe de pui en het glas op de standaardbrandkromme conform testmethode hebben gereageerd. Op basis van deze bevindingen kan beoordeeld worden hoe het glas en de pui samen reageren.

Expert judgement bij Avioport

In het Avioport gebouw staan brandwerende puien waarvan het brandwerende glas niet in deze afmetingen in de pui zijn getest. Deze puien voldoen nu  niet rechtstreeks aan Bouwbesluit 2012. Door middel van expert judgement is beoordeeld dat het huidige brandwerende glas voldoende veiligheid kan bieden en op basis van gelijkwaardigheid alsnog kan voldoen aan het veiligheidsniveau zoals beoogd in Bouwbesluit 2012.

Naast het Avioport gebouw beoordeelde Nieman de brandveiligheid van nog 25 andere gebouwen voor Schiphol Real Estate.

Heeft u vragen hierover of wilt u uw gebouw laten beoordelen?

Neemt u dan met onze frontoffice contact op. Zij denken met u mee en koppelen u aan de juiste adviseur.

Avioport Schiphol

Avioport Schiphol