Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieuwbouw basisschool AZS Papilio in Burgum

In Burgum bouwt men een basisschool bij het nieuw asielzoekerscentrum. Als nieuwe locatie voor deze openbare basisschool, AZC Papilio, heeft gemeente Tytsjerksteradiel het oude clubgebouw van VV Bergum aangekocht. Dit gebouw ligt op steenworp afstand van het nieuwe asielzoekerscentrum. Was het in eerste instantie de bedoeling dit oude clubgebouw te verbouwen, kwam men al vlot tot de conclusie dat sloop en nieuwbouw voordeliger was.

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen realiseert deze basisschool in opdracht van stichting Adenium. Nieman stelde in opdracht van De Groot Vroomshoop voor de Aanvraag Omgevingsvergunning een BENG-berekening conform de nieuwe energieprestatienorm (NTA 8800) op. Tevens zijn wij betrokken bij het samenstellen van het bijbehorende projectdossier voor de verschillende bouwfasen.

Primeur

Voor zowel Nieman als voor De Groot Vroomshoop is dit het eerste onderwijsgebouw waar een BENG-berekening volgens de nieuwe norm (NTA 8800) bij RVO is geregistreerd. Hier zijn wij samen super trots op!

Nieuwbouw basisschool AZS Papilio in Burgum

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen en bestaat uit 8 groepsruimten en een speellokaal. Het schoolgebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van totaal 855 m² BVO.

Werkzaamheden Nieman

Nieman was vanaf de tenderfase betrokken bij het opstellen van de BENG-berekening. Op dit moment zijn de vergunningsstukken ten behoeve van de Omgevingsvergunning ingediend. Dit betekent mede dat de BENG-berekening geregistreerd moet zijn bij het RVO.

Parallel aan de berekening is Nieman betrokken bij het opstellen van het projectdossier. In dit dossier verzamelen wij de bewijsstukken van alle uitgangspunten van de energieprestatieberekening. Deze stukken worden gedocumenteerd door middel van foto’s, rapporten en berekeningen.

Bij de opname tijdens de oplevering wordt gecontroleerd of de bij de Aanvraag Omgevingsvergunning gehanteerde uitgangspunten overeenkomen met de ‘as-built’ situatie. Eventuele afwijkingen worden vastgesteld en herzien in de BENG-berekening. Op basis hiervan bepaalt men het definitieve energielabel.

De oplevering is gepland in juli 2021.

Team

  • Opdrachtgever. Stichting Adenium
  • Aannemer : De Groot Vroomshoop Bouwsystemen
  • Architect : Team4 Architecten
  • Installaties : Borgtechniek
  • Adviseur/begeleider bouwproces : BCN Groep
  • Bouwfysisch adviseur : Nieman Raadgevende Ingenieurs

Heeft u vragen over dit onderwijsgebouw?

Neemt u dan met Jelle Paarhuis contact op.