Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

In Deventer is in maart 2019 de allernieuwste Intratuin geopend.

Het is veel meer dan alleen een winkel, het is een belevenis. Waar van alles te zien, proeven, ruiken en horen valt. De nieuwe Intratuin is een zogenoemde ‘Intratuin 3.0’, een vestiging volgens de nieuwste formule van Intratuin, qua styling en aanbod. Intratuin winkels kenmerken zich door een grote oppervlakte aan winkelgebied. Intratuin heeft een uiteenlopend assortiment: van kerstshow tot tuinmeubilair en van planten tot huisinrichting.

De Intratuin in Deventer bestaat duidelijk uit twee verdiepingen, verdeeld in compartimenten en losse winkels, met naast groentewinkel ook een eigen bloemenwinkel. Bovendien is er geen verplichte vaste looproute, zoals vaak voorkomt bij winkels van deze grootte.

Intratuin Deventer

 

Welk brandveiligheidsconcept is opgesteld voor Intratuin Deventer?

Voor de nieuwbouw van deze grote vestiging van Intratuin te Deventer, is een risicogericht brandveiligheidsconcept door Nieman opgesteld.

Vluchtveiligheid

Tevens trekt Intratuin grote bezoekersaantallen. Een indeling van de winkel in kleinere brand- en subbrandcompartimenten, zoals het Bouwbesluit deze voorschrijft, is niet wenselijk en gezien de kasachtige opbouw van de winkels ook vrijwel niet haalbaar. Door een beoordeling uit te voeren van de te verwachten brandscenario’s en ontruimingsscenario’s in de winkel, is een realistisch beeld ontstaan van de knelpunten ten aanzien van brandbeheersing of vluchtveiligheid. Op basis van deze beoordeling kon een doelmatig advies worden gegeven voor de vereiste maatregelen om- ondanks een grote winkeloppervlakte – te komen tot voldoende niveau van brandveiligheid.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Intratuin Deventer of wilt u weten of een dergelijk doelgericht concept ook voor uw gebouw een uitkomst kan bieden neemt u dan contact op een van onze brandveiligheidsadviseurs.

Lees meer