Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nadat de eerste fase van 90 appartementen Breehorn eind 2017 in Amsterdam-Noord werd opgeleverd, werkt Nieman met hetzelfde bouwteam ondertussen aan het vervolg van dit project.
In fase 2 deel worden 93 appartementen gebouwd. Dit gebouw zal voldoen aan de BENG-eisen die vanaf 2020 van kracht zullen worden. Dit is bijzonder, omdat het daarmee een van de eerste BENG appartementengebouwen die voldoet aan deze strenge energie-eisen, waarbij onder andere vraagbeperking een grote rol speelt.

In het Breehorngebied Fase 1B staat het appartementengebouw De Dammer. Het gebouw bevat 90 appartementen van 54 m² die in Design & Build met LEVS architecten en Bouwgroep Dijkstra Draisma slim ontworpen en gebouwd zijn. Er werd een bijzondere plattegrond ontwikkeld: de 2,5 kamer woning als ruime 2-kamer- of compacte 3-kamerwoning voor het startende gezin. Gebouwkenmerken zijn rijke architectonische vormgeving, verfijnde detaillering, flexibele plattegronden in combinatie met een EPC van 0,15. Met het energy service company (ESCo) concept wordt verantwoord energie opgewekt en blijven ook de stroomkosten laag.

Ook de geluidsbelasting voor het gebouw komt van twee kanten. Door het uitgekiende ontwerp en aanvullende akoestische maatregelen hebben alle woningen toch een goed bezond en geluidsluw balkon. Naast een rijke architectonische uitstraling was er ook veel aandacht voor duurzaamheid. Met vijf keer zo veel zonnepanelen dan nodig bereikt De Dammer een EPC van 0,15 en presteert daarmee meer dan dubbel zo goed als de benodigde 0,4.

BENG eisen Werkzaamheden Nieman

Nieman heeft voor de 90 en 93 appartementen het energieconcept ontwikkeld. Ook adviseerden we ten aanzien van daglicht, ventilatie, brandveiligheid, gevelgeluidwering en akoestiek.

Lees meer over BENG en wat Nieman op dit gebied voor u kan betekenen in het artikel BENG:

Artikel BENG, noodzakelijke minimumeis op weg naar ENG, geschreven door Harm Valk voor TVVL magazine, april 2018

Vragen?

Vragen over dit project stelt u aan Bart Geurts of u kunt hier uw vraag achter laten en wij nemen met u contact op.

Breehorn appartementengebouw Amsterdam fase 2

Breehorn appartementengebouw Amsterdam fase 2. Foto: Bouwgroep Dijkstra Draisma