Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
De Blinkert

Artist Impression: Groosman Architecten

Het terrein van zwembad ‘De Blinkert’ in Capelle aan den IJssel krijgt een herbestemming voor woningbouw. In drie lage blokken en één hoog blok verrijzen 180 appartementen. Voordat de bouw aanvangt, wordt het zwembad circulair gesloopt. Naar verwachting worden de woonblokken en het openbare gebied in het 3e kwartaal van 2024 opgeleverd.

In opdracht van Van Wijnen adviseerde Nieman Raadgevende Ingenieurs over bouwfysica en bouwregelgeving tot en met de aanvraag van de Omgevingsvergunning.

Adviseur energie en duurzaamheid, Imke Du Ry is als projectleider betrokken bij dit project.imke_du_ry_van_beest_holle

“De ambitie dit project is hoog, namelijk het behalen van een GPR Gebouw score van tenminste 8,5 voor Energie en Milieu samen (DPG methodiek) en een 8,0 gemiddeld voor de overige GPR hoofdstukken Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Om aan deze hoge ambities te voldoen, hebben we extra maatregelen in ons advies opgenomen.”

Aandacht voor het milieu en ons klimaat wordt steeds belangrijker binnen de (nieuw)bouw. Zo ook in dit project. Nieman maakte naast de, vanuit Bouwbesluit, verplichte BENG berekening ook een GPR Gebouw berekening. Om de hoge GPR Gebouw score van 8,5 te behalen voor Energie en Milieu is onder andere de energieprestatie (BENG 2) van de woongebouwen flink aangescherpt ten opzichte van de ondergrens van het Bouwbesluit. Voor de hoge score onder Gebruikskwaliteit is het uitgangspunt geworden te voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Vragen over dit project?

Neem dan contact op met Imke Du Ry.


Doorlooptijd

In 2022 start de sloop van het zwembad, de bouw start in 2023 en de geplande oplevering staat voor 2024 op de agenda.

Geadviseerde vakgebieden

  • bouwregelgeving
  • bouwfysica
  • aanvraag Omgevingsvergunning

Projectinformatie

Opdrachtgever: Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. / Havensteder
Bouwer: Van Wijnen West B.V.
Architect : Groosman Architecten
Landschapsarchitect: LAP Landscape & Urban Design

Meer informatie

Wonen in de blinq
Herontwikkeling Blinkertgebied – Capelle aan den IJssel – wij willen dit!
De Watertuinen – Blinkert | LAP Landscape & Urban Design (laplab.eu)