Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Maar liefst 30 hectare met kantoren aan de rand van Amsterdam transformeert de komende jaren tot de nieuwe, stedelijke woonwijk Holland Park met ruim 3.000 woningen.

Qua omvang is Holland Park een voor Nederland forse transformatie. Circa 100.000 m2 ongewilde kantoormeters – die nu voor meer dan 90 procent leeg staan – maken plaats voor een woonwijk met gesloten bouwblokken van vijf of zes bouwlagen, grachten en een park.

Holland Park blok 21

Ontwerp

Kenmerkend voor Holland Park is de diversiteit aan woningen met verschillende gevels, gelegen aan water en groen. Door samenwerking met Nederlandse toparchitecten en ontwerpers ontstaat er een rijke mix aan bouwstijlen, binnentuinen en design in de openbare ruimte. Niet alleen gerenommeerde namen als Sjoerd Soeters, Karres & Brands landschapsarchitecten, Groosman Partners architecten, Geurst & Schulze architecten, maar ook jonge, opkomende talenten en bureaus zorgen ervoor dat je in Holland Park met je tijd ‘meewoont’.

Start bouw

Het plan wordt in diverse fases uitgevoerd. Vrijdag 7 september vond de officiële en feestelijke starthandeling van Holland Park in Diemen-Zuid plaats. Minister Stef Blok gaf het startsein door de eerste heipaal te slaan van het eerste blok.

Werkzaamheden Nieman

Voor blok 21 heeft Nieman advieswerkzaamheden verricht op het gebied van akoestiek, brandveiligheid en bouwregelgeving voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Lees meer
  • Hollandpark
  • Soeters Van Eldonk Architecten (© impressies)
Meer informatie en contact

Voor meer informatie over dit project neemt u contact op met Theo Haytink

Holland Park blok 21