Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Toezicht en coaching bouwkwaliteit voor woontorens Gershwin Brothers op de Zuidas in Amsterdam

In Amsterdamse Zuidas staan op de hoek van de Gershwin-strook schuin tegenover de VU de twee woongebouwen George en Ira (de Gershwin Brothers) met 160 huurwoningen , een restaurant op de begane grond en twee ondergrondse parkeerlagen. Bekijk foto’s op de site van LEVS Architecten die de woontorens ontworpen heeft.

Woontorens Gerswhin Brothers Zuidas Amsterdam

© LEVS architecten

Woontorens Gerswhin Brothers Zuidas Amsterdam

© 2018 Gershwin Brothers

Werkzaamheden Nieman

Wij hebben de bouwer begeleid bij het realiseren van een hoge kwaliteit van de gevels. Dat betekent dat we hem, na het uitvoeren van een risico-inventarisatie, als kwaliteitscoach terzijde stonden en hielpen bij het vastleggen van de bouwkwaliteit door middel van rapportages via ED-controls. Deze rapportages gingen vervolgens ter goedkeuring naar de opdrachtgever.

Vanaf eind 2016 t/m eind 2017 was een Nieman adviseur elke vrijdag op het project aanwezig om de bouwkundige details te beoordelen en om tijdens de engineering ook om de leveranciersdetails te beoordelen. Tijdens de uitvoering hebben onze adviseurs ook de algehele kwaliteit van brandwerende aansluitingen en doorvoeringen beoordeeld. Ook hebben we luchtdoorlatendheidsmetingen en metingen van installatiegeluid en interne geluidwering uitgevoerd.

Wilt u ook bouwkwaliteit voor uw project?

Nieman helpt u hierbij graag als toezichthouder, kwaliteitsborger of  bouwcoach. Neem hiervoor contact op met Gerton Starink, Emile Jansen of Jurgen Slippens.

Lees meer over de Gershwin Brothers


Meer Nieman advisering op de Zuidas in Amsterdam


Wij hebben ook de imposante woontoren Intermezzo op Zuidas Amsterdam integraal geadviseerd. Het gaat om nieuwbouw van 175 stadsappartementen met in totaal 25 bouwlagen en een hoogte van 80 meter. Onder het woongebouw bevindt zich een commerciële plint en een kelder met parkeergarage en bergingcomplexen.
Bekijk gebouw Intermezzo in google streetview en lees meer over de advisering voor deze woontoren.