Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

In opdracht van Bouwbedrijf Salverda adviseerde Nieman de bedrijfshal van Scania in Hasselt op het gebied van brandveiligheid en bouwfysica.

4 voetvelden grootte bedrijfshal

In september 2014 is begonnen met de bouw van de bedrijfshal voor Scania in Hasselt. In de bedrijfshal van 20.000 m2; een hal ter grootte van ruim 4 voetbalvelden wordt ook een kantoor met kantine en kleedruimtes voor het personeel gerealiseerd.

Door het uitvoeren van een vuurlastberekening van de aanwezige brandbare materialen is de grote van de bedrijfshal bepaald. Doordat de bedrijfshal wordt voorzien van een sprinklerinstallatie vormt de volledige hal één groot brandcompartiment. Het kantoor is brandwerend afgeschermd van de bedrijfshal.

Bouwfoto Bedrijfshal Scania en Westerman logistics, Hasselt NL

Tegenover het perceel van Scania wordt een bedrijfshal van 10.000 m2 voor Westerman logistics gebouwd. Dit logistieke bedrijf vervoert allerlei goederen welke worden opgeslagen in de bedrijfshal alvorens deze worden gedistribueerd naar de afnemers. Hierdoor wisselen de goederen dagelijks en is de hoeveelheid aanwezige materialen nagenoeg niet in te schatten.

Wel is aangegeven dat er geen stapelingen plaats vinden en dat de hoogte zich beperkt tot 1 pallet (gemiddeld circa 1 meter). De gehele hal is, ook hier, uitgevoerd als één gesprinklerd brandcompartiment waarbij de inpandige kantoorruimte brandwerend is gescheiden van de bedrijfshal.

Lees meer op rtvoost.nl

Wilt u meer informatie over deze bedrijfshallen en/of brandveiligheidsadvies?

Neemt u dan contact met ons op.