Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Transformatie bestaande school naar zorgappartementen

Voor een project in Haaksbergen voerde Nieman het brandveiligheidsadvies uit voor de transformatie en uitbreiding van een bestaande school naar een woonfunctie voor zorg.

Brandveiligheidsadvies

Omdat in het gebouw mensen kunnen komen te wonen die slecht ter been zijn, moet veel aandacht besteed worden aan de vluchtveiligheid. En het juist uitvoeren van brandscheidingen. Samen met  de architect Weghorst Architectuur heeft collega Maaike van Bussel de vereiste en benodigde voorzieningen vastgesteld.

Bij een transformatie komt veel kijken als het gaat om bouwtechnisch advies. Vaak komen opdrachtgevers bij de uitvoering van een transformatieproject voor verrassingen te staan. Tijdens de verbouw van de ’t Iemenschoer school in Haaksbergen was tijdens de bouw regelmatig contact tussen  Weghorst en Nieman over de brandveiligheid in het gebouw. Door korte lijnen bedachten we snel slimme en veilige oplossingen.

In onderstaande video nemen Maaike van Bussel en Arnoud Weghorst samen een kijkje op de bouw van het project.

Volg ons ook via Twitter en LinkedIn, binnenkort volgen er meer video’s over de brandveiligheid bij dit transformatieproject.

Lees ook: