Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De brandveiligheid in het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen blijkt onvoldoende te zijn. Dit blijkt uit een brief van burgemeester Aboutaleb.

Om het museum tot aan de geplande grootschalige renovatie open te kunnen houden, is 1,6 miljoen euro nodig voor de inzet van brandwachten. In totaal heeft het museum 5,1 miljoen euro nodig, onder andere om de niet-tentoongestelde collectie elders te huisvesten. In de brief stelt Aboutaleb dat dit bedrag in de huidige begroting kan worden vrijgemaakt.

Het gebouw blijkt in een slechtere staat te zijn dan gedacht en zal het museum zonder deze maatregelen op z’n vroegst 1 januari 2019 moeten sluiten. Vanwege het maatschappelijk belang en de waardevolle collectie wil burgemeester Aboutaleb dit voorkomen. Het vrijgemaakte geld staat los van de grote renovatieplannen voor het museum. Wanneer die zullen plaatsvinden is nog niet bekend.

Rookverspreidingsonderzoek

Nieman heeft in opdracht van gemeente Rotterdam een  rookverspreidingsonderzoek uitgevoerd om de mogelijkheden van  brandweerinzet in beeld te brengen. Op basis van onder andere dit onderzoek is besloten het museum in 2018 te sluiten en tot aan de sluiting brandwachten in te zetten om de kans op de ontwikkeling van een grotere brand in het museum te beperken.

Mocht u hierover vragen hebben, neemt u dan contact met een van onze brandveiligheidsadviseurs.

Bronnen: NRC / Brandveilig.com

Boijmans van Beuningen