Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De Oostlijn is de oudste metrolijn (ruim 35 jaar in gebruik) van Amsterdam. De Oostlijn verbindt Amsterdam Zuidoost met het Centraal Station.

Metro-M5 Amsterdam

Voor diverse stations en technische ruimten van de Oostlijn te Amsterdam heeft Nieman geadviseerd ten aanzien van brandwerende kozijn-deurconstructies. Wij hebben hierbij  controles uitgevoerd op de stations en in diverse technische ruimten van de Oostlijn.

Nieman heeft overzichten gemaakt met de uitvoeringseisen die worden gesteld aan onder andere benodigde stelruimte rondom de kozijnen, de juiste afdichting van de sparing tussen wand en kozijn, de juiste bevestiging en afwerking. De aannemer heeft hiermee de puien op de juiste manier kunnen plaatsen. Bij bepaalde situaties was uitvoering volgens het certificaat niet mogelijk, hiervoor hebben wij specifieke beoordelingen uitgevoerd. Tijdens de uitvoering is Nieman betrokken geweest als kwaliteitsborger en adviseur. Door middel van representatieve steekproeven hebben wij een verklaring af kunnen geven dat de puien voldoen aan de gewenste eisen.

 Informatie

  • Opdrachtgever Nieman: Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
  • Oplevering: april 2016
  • Voor meer informatie en vragen over dit project vindt u hier onze contactgegevens.