Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Huuskes Logistiek Centrum Enschede

Huuskes opende op 8 maart 2018 haar nieuwe logistiek centrum met BREEAM excellent certificaat op het Transportcentrum in Enschede geopend. Vanuit deze nieuwe locatie kan de totaalleverancier van eten en drinken voor zorg en catering haar distributie en logistieke dienstverlening nog efficiënter en duurzamer uitvoeren.

Huuskes Logistiek Centrum Enschede met BREEAM Excellent certificaat

Duurzaam en energiezuinig

Het nieuwe logistiek centrum van 13.500 m2, waarvan 4.000 m2 diepvriesruimte, is gebouwd volgens de meest energiezuinige en milieuvriendelijke richtlijnen. Huuskes wenst hiermee het duurzaamheidskeurmerk ‘BREEAM Excellent’ te halen. Om dit te realiseren is er onder andere gebruik gemaakt van materialen met een hoge isolatiewaarde, is het dak voorzien van 716 zonnepanelen en wordt er gekoeld met milieuvriendelijke middelen.

Werkzaamheden Nieman

Met de BREEAM-NL certificering maakt Huuskes aantoonbaar dat het gebouw duurzaam is gebouwd. Doelstelling is om het ‘BREEAM Excellent’ score te behalen. Nieman adviseerde tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase de onderbouwing van BREEAM-credits ENE 1 (energie-efficiëntie), ENE 5 (toepassing duurzame energie), MAN 8 (veiligheid), MAT1 (Bouwmaterialen). Lees meer over Nieman en  BREEAM.

Vragen?

Voor meer informatie neemt u contact op met BREEAM expert en assessor Martin Dunnink.

Lees meer op