Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Primark bouwde in Roosendaal een groot distributiecentrum met een kantoorruimte. Het gebouw ontving het BREEAM-NL certificaat ‘Very Good’.

Het bebouwde oppervlak is ca. 56.000 m² en het gebouw heeft een inhoud van ruim 1.000.000 m³. Het BREEAM-certificaat met doelstelling “Very Good” maakte de duurzaamheid inzichtelijk.

Luchtdichtheidsmeting DC Primark Roosendaal

Luchtdichtheidsmeting DC Primark Roosendaal

Risico-inventarisatie

Om te kunnen voldoen aan het duurzaamheidslabel BREEAM voerde Nieman eerst een risico-inventarisatie uit. Bij dit distributiecentrum vereiste niet alleen het BREEAM label het aantonen van de luchtdichtheid. Ook in de Technische Omschrijving stond specifiek aangegeven waaraan de luchtdichtheid moest voldoen. Tijdens de bouw voerden wij verschillende kwaliteitscontroles uit. Daarbij voerden wij uiteraard ook de luchtdichtheidsmeting uit. Met als meetresultaat 0,99 m³/h.m². De TO-eis van 1,5 m³/h.m² behaalden we dus ruimschoots!

Risicobeheersing

Door het regelmatig uitvoeren van kwaliteitscontroles tijdens de werkvoorbereiding- en uitvoeringsfase worden de risico’s beheerst. Dit leidde tot een duurzaam gebouw met het BREEAM ‘Very Good’ certificaat.

Heeft u hierover een vraag ?

Neem dan contact op met Martijn Steijlen

Lees meer over het duurzaamheidslabel BREEAM

distributiecentrum-primark-roosendaal DC Primark Roosendaal DC Primark Roosendaal DC Primark Roosendaal
Informatie
  • Aannemer: Sprangers Bouwbedrijf
  • Gebouwgebruiker: Primark
  • Architect: StripeS Architect
  • Constructeur: Archikon
  • Opgeleverd:  2017