Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieuwe stadswijk ‘De Nieuwe Defensie’ in Utrecht

Aan het Merwedekanaal komt een compleet nieuw woonwijk: De Nieuwe Defensie. Dit is de herinrichting van het voormalige Defensieterrein in Utrecht op 10 minuten lopen van de Utrechtse binnenstad. In totaal komen hier ongeveer 800 woningen. Verdeeld in een groot aantal verschillende woningtypen, zowel koop als huur en voorzien van parkeergarages.

Fase 1

Op dit moment is de ontwikkeling en realisatie van Fase 1, dat wil zeggen Blok 1 en 2. Beide blokken bestaan uit grondgebonden woningen, appartementen en commerciële ruimten. Bij blok 2 wordt daarbij ook een grote parkeergarage gerealiseerd.  Deze woningen kunnen eind 2022 en eind 2023 bewoond worden. Fase 2 en 3 worden daarna gerealiseerd.

Gezond stedelijk wonen

De nieuwbouwwijk wordt gebouwd volgens de principes van gezond stedelijk wonen. Dit houdt in gasloos wonen, groene daken en het installeren van zonnepanelen. Veel groen in de openbare ruimten, binnentuinen en galerijen zorgen voor het vergroten van de biodiversiteit in deze ook autoluwe wijk.

Advisering Nieman

Nieman is adviseur installatietechniek en bouwfysica voor Fase 1 en straks ook voor Fase 2 en 3. Wij adviseren de bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid en het energieconcept met bijbehorende installaties vanaf de ontwerpfase. Ook stellen wij het brandveiligheidsconcept voor de woningen en parkeergarages op.

Ontwikkeling

In opdracht van BPD Ontwikkeling ontwikkelt Era Contour dit gebied. Blok 1 en 2 zijn door ANA architecten ontworpen. Pieters Bouwtechniek is de constructeur.

Heeft u vragen over De Nieuwe Defensie?

Neemt u dan met Gerton Starink contact op.

Lees ook

De Nieuwe defensie, Utrecht