Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieman is vanaf 2015 betrokken bij de herontwikkeling van het boulevardgebied en skyline Nieuw Kijkduin vanaf de ontwerpfase tot en met de uitvoeringsfase.

De tweede badplaats van Den Haag ‘Nieuw Kijkduin’ krijgt een nieuwe skyline geïnspireerd door de Middelandse Zee en organische binnensteden. De herontwikkeling van het boulevardgebied bestaat in haar totaal uit 200 appartementen met badplaatsvoorzieningen zoals horeca, winkels en vrijetijdsbestedingen. Hierbij horen ook 600 gebouwde parkeerplaatsen. Dit grote project wordt in drie fases gerealiseerd.  Fase 1 bestaat uit 109 appartementen en 3 penthouses met allen een ruim balkon. Oplevering van deze fase is naar verwachting begin 2020.

Nieuw Kijkduin

Impressie KOW architecten

Integrale advisering Nieman

Het leveren van een integraal advies houdt voor ons in dat Nieman collega’s samen op een groot deel van onze vakdisciplines adviseren, rekening houdend met de mogelijkheden en beperkingen van de andere disciplines. Bij het akoestische advies wordt er geadviseerd over ruimteakoestiek, de gevel- en de interne geluidwering en wordt overlast ten gevolge van installatiegeluid voorkomen. Wat betreft de bouwregelgeving wordt getoetst en geadviseerd ten aanzien van veiligheid en bruikbaarheid van het gebouw zoals beschreven in het Bouwbesluit 2012 en wordt getoetst aan het PolitieKeurmerk Veilig Wonen.

We zorgen er ook voor dat het gebouw en de parkeergarage brand- en vluchtveilig zijn en met de bijbehorende brandveiligheidsinstallaties als onderdeel van het totale installatieconcept. De installaties worden zo voorgeschreven dat deze in het door ons opgestelde duurzame energieconcept past. Omdat het aan zee goed kan waaien voeren we windhinderonderzoek uit door middel van een CFD-studie of windtunnelonderzoek en zorgen we er samen met het ontwerpteam voor dat het gebouw en buitenruimten juist gesitueerd worden.

Al deze disciplines raken aan elkaar. Een goede “integrale” afstemming is dus vereist voordat ons advies “de deur uitgaat”. Dit scheelt onze opdrachtgever erg veel afstemmingsoverleg en beperkt de kans op faalkosten op dit gebied aanzienlijk.

Team fase 1

  • Opdrachtgever & Ontwikkelaar: Syntrus Achmea / FRED Developers B.V.
  • Architect: KOW, i.s.m. TconcepT, Jan des Bouvrie, Piet Boon Studio
  • Aannemer : Boele & Van Eesteren

Vragen?

Als er vragen zijn over de advisering voor Nieuw Kijkduin neem dan met Adriaan de Jong en Peter Smits contact op.

Lees meer en bekijk impressies van de nieuwe skyline Nieuw Kijkduin