Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Appartementgebouwen De Stadhouders in Den Haag

De Stadhouders bestaat uit 3 gebouwen, alle drie vernoemd naar een beroemde stadhouder: Frederik Hendrik, Maurits en Casimir. Elk gebouw heeft een eigen karakter maar allemaal vol charme. De Stadhouders bieden een prachtige mix van slimme, compacte appartementen en royale woningen, allen met balkon of terras.

De Stadhouders in Den Haag

Drie Stadhouders

  • Frederik Hendrik is, met 15 verdiepingen, het hoogste gebouw van De Stadhouders en bestaat uit huur- en koopappartementen. In dit gebouw genieten de bewoners al.
  • Maurits bestaat volledig uit huurappartementen. De 88 appartementen zijn een mix van royale drie- en vierkamerappartementen en compacte tweekamerappartementen.
  • De bouw van Casimir is gestart in juli 2019. Naar verwachting worden de appartementen in de eerste helft van 2021 opgeleverd.

De Stadhouders in aanbouw 2020

Werkzaamheden Nieman

Nieman verzorgt in opdracht van Waal sinds 2019 de advisering op het gebied van bouwtechniek en kwaliteitsbeheersing tijdens de werkvoorbereiding- en uitvoeringsfase. Voor het vastleggen en aantoning van de uitvoeringkwaliteit voeren wij diverse oplevermetingen uit. Zoals luchtdoorlatendheid, waterdichtheiden, thermgrafie en geluidsmetingen.

Ook voeren we de detailbeoordeling uit. Hierbij controleren wij de details op het Bouwbesluit, de bouwfysische kwaliteit, geluidwering, koudebruggen, de eisen van wind- en waterdichtheid en de algemene bouwkundige kwaliteit en maakbaarheid. Daarbij voeren op risicovolle momenten kwaliteitscontroles uit met de focus op de uitvoerbaarheid van de bouwfysica en regelgeving.

Oplevermetingen

Voor oplevering wordt diverse oplevermetingen uitgevoerd. Met de luchtdoorlatendheidsmeting bepalen we de luchtvolumestoom door de uitwendige schil. De luchtvolumestroom rekenen we om naar de qv10-waarde. De meetwaardes worden getoetst aan de eisen van het Bouwbesluit en de invoerwaarde van de EPC-berekening.

Een onderdeel van de oplevermetingen zijn de geluidsmetingen bestaande uit geluidsisolatie tussen de woningen en  installatie geluid eigen woning.

Voor ieder gebouw wordt een thermografisch onderzoek uitgevoerd. Met als doel de controle van de kwaliteit van de thermische schil.

Team

Nieman werkt in opdracht van bouwer Waal samen met ELV architecten & Topos Fields en opdrachtgever VORM.

Heeft u vragen over onze werkzaamheden voor De Stadhouders in Den Haag?

Neemt u dan met Martijn Steijlen contact op.

Lees meer

Stadhouders Den Haag birdview