Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Drinkwaterbedrijf Vitens heeft met het nieuwe productiebedrijf Vechterweerd de duurzame certificering BREEAM-NL Excellent behaald. Vechterweerd is daarmee het eerste drinkwaterproductiebedrijf van Nederland met deze duurzame certificering.

BREEAM en duurzaamheid

Projectmanager van Vitens Eric van der Kooij is blij met de certificering “Het is een belangrijke stap om Vechterweerd zo duurzaam mogelijk te kunnen bouwen” De BREEAM methode is een manier waarmee duurzaamheid van gebouwen daadwerkelijk meetbaar kan worden gemaakt.

Op basis van negen verschillende categorieën wordt een ontwerp beoordeeld. Daardoor komt het aspect duurzaamheid niet alleen tot uiting in de gekozen bouwmaterialen, maar ook in andere aspecten van de ontwikkeling zoals het ontwerp, de locatie, de flexibiliteit, de bouwmethodiek en het klimaatconcept. De nieuwe locatie Vechterweerd scoort vooral hoog op de aspecten energie, water, landgebruik & ecologie. Het ontwerp valt op door de uitstekende inpassing in de landelijke omgeving.

Drinkwaterproductie Vechterweerd

BREEAM-NL certificering

In het programma van eisen heeft Vitens gesteld dat er voor dit project voldaan moet worden aan 3 sterren. Dit staat voor ‘very good’. Salverda heeft in het plan van aanpak de lat nóg hoger gelegd en streefde ernaar om 4 sterren te behalen, wat staat voor ‘excellent’.

Werkzaamheden Nieman

Martin Dunnink is als BREEAM-NL expert betrokken bij deze certificering en heeft meegeholpen aan de upgrading van 3 naar het 4 sterren BREEAM-NL Excellent certificaat in de ontwerpfase. Ook in de uitvoeringsfase waren wij BREEAM-NL expert voor het oplevercertificaat.

Lees meer

Vechterweerd heeft 12 november 2015 de Gouden Kikker Award gewonnen!

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over dit project neemt u contact op met Martin Dunnink.

BREEAM-Excellent certificaat voor drinkwaterproductiebedrijf Vechterweerd