Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Op de High Tech Campus in Eindhoven is op 31 januari het nieuwe Europese hoofdkantoor Shimano geopend. Met BREEAM-Excellent en RAU Architecten als architect is het nieuwe kantoor een toonbeeld van moderne, duurzame kantorenbouw.

Hoofdantoor Shimano Europe Eindhoven

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Japanse Shimano-concern is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van fietscomponenten, vishengels en molens. Shimano kiest voor de High Tech Campus vanwege de aanwezigheid van veel jong talent en een sterke focus op innovatie.

Shimano heeft aan V.R. Bouwmanagement de rol van projectmanagement verstrekt. Zij zijn betrokken geweest bij de selectie van architect, constructeur en aanbesteding. Hendriks Bouwbedrijf is in april 2016 gestart met de bouw van het kantoor. Er is sprake van een korte voorbereiding- en uitvoeringsperiode, die haalbaar is door de toepassing van integrale engineering op basis van BIM.

Rol van Nieman Raadgevende Ingenieurs

Nieman was in opdracht van V.R. Bouwmanagement als bouwfysisch adviseur betrokken bij het ontwerp van het gebouw. Wij verzorgden tijdens de ontwerpfase in 2015 de advisering op het gebied van brandveiligheid, bouwfysica en akoestiek.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie en vragen over dit project dan neemt u contact op met Gerton Starink.

Lees meer