Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Duurzaam kantoor en laboratorium voor hightech bedrijf

Het Seed Quality Center bestaat uit de nieuwbouw van een laboratoriumgebouw, een bedrijfshal met klimaatcellen en een kas. In oktober 2016 werd de eerste paal geslagen voor deze nieuwe test- en onderzoekslocatie welke gebouwd is op circa 500 meter van de hoofdlocatie van Rijk Zwaan. Het ontwerp is van RoosRos Architecten en de gebouwen zijn door De Vries en Verburg gerealiseerd. Het SQC is in mei 2018 geopend.

Verhoging groenteconsumptie

De opdrachtgever, het internationale groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, wil samen met haar partners actief bijdragen aan de wereldvoedselvoorziening en verhoging van de groenteconsumptie door de basis te leggen voor gezonde en aantrekkelijke groenten. Dankzij deze nieuwbouw komt er meer ruimte voor groei en toepassing van nieuwe test- en onderzoekstechnieken op het gebied van zaadkwaliteit.

Seed Quality Center van groenteveredelingsbedrijf De Rijk Zwaan Kantoor van SQC groenteveredelingsbedrijf De Rijk Zwaan

Advisering en engineering

Nieman collega’s adviseerden vanaf de ontwerpfase tot en met oplevering op diverse vakgebieden zoals interne geluidwering, akoestiek en installatiegeluid. Ook is het gebouw is getoetst aan het Bouwbesluit en er zijn rapportages voor de aanvraag Omgevingsvergunning geschreven. Daarbij is er een brandveiligheidsconcept opgesteld en is de beheersbaarheid bij een brand berekend. Wij hebben de installatie- en energieconcepten ontwikkeld en uitgevoerd. De installaties zijn op besteksniveau in het 3D-gebouwmodel door ons uitgetekend. Tijdens de uitvoering waren wij verantwoordelijk voor de directievoering.

Eerder werkte Nieman collega’s ook al aan de uitbreiding van het hoofdkantoor en laboratorium van De Rijk Zwaan in Fijnaart.

Meer informatie

Vragen?

Heeft u vragen over het door ons opgestelde installatie- en energieconcept of overige advisering voor deze gebouwen? Neemt u dan met een van deze adviseurs contact op.