Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Een duurzaam woningbouwproject

In de zuidwestpunt van de Lammenschansdriehoek komt het duurzame woningbouwproject HOF36. Het project is ontworpen door architectenbureau Gensler en uitgewerkt door Inbo architecten.

Het project bestaat uit vijf blokken welke middels een tweelaagse parkeergarage met elkaar zijn verbonden. Het dak van de parkeergarage is het groene hof dat gaat functioneren als ontmoetingsplaats voor bewoners en een plek om tot rust te komen. Naast 444 huurwoningen in verschillende groottes biedt het project ruimte voor een kleine commerciële ruimte en een kinderdagopvang. In de parkeergarage van twee lagen komen ruim 200 parkeerplaatsen.

Werkzaamheden Nieman

Nieman verzorgt in opdracht van Zinc sinds 2018 de advisering op het gebied van akoestiek bouwfysica, bouwregelgeving, brandveiligheid en installatietechniek (W+E) voor Hof 36. Het gaat om werkzaamheden in de ontwerpfase voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Maar ook ondersteuning tijdens de werkvoorbereiding- en realisatiefase.

Het gebouw krijgen een collectieve WKO met warmtepompen in de kern van de parkeergarage en een droge koeler op het dak. Deze voorziet alle woningen van verwarming en koeling.

Ook krijgt het gebouw veelal triple glas, een hoge luchtdichtheid en douche WTW’s in de blokken B tot en met E. Op een verhoging over de installaties heen komen op alle daken zonnepanelen. Ook worden sommige balkons voorzien van zonnepanelen in de balustrades. De kleinere woningen in blok A en de toren van Blok B krijgen een CERA systeem voor de benodigde luchtverversing.

Locatie en geluid

Het plan ligt ingeklemd tussen de Lammenschansweg en Kanaalweg, een geluidbelaste locatie ten gevolge van wegverkeer. Nieman adviseerde de benodigde geluidwerende voorzieningen. Zoals geluidschermen bij de balkons en compenserende maatregelen binnen de woningen zelf die geen balkon of buitenruimte hebben.

In overleg met de brandweer is gekozen voor aanvullende brandwerende voorzieningen ter plaatse van doodlopende gangen waar meerdere woningtoegangsdeuren op uitkomen.  Dit is op basis van gelijkwaardigheid.

Team

ZINC Real Estate | architectenbureau Gensler | Inbo architecten | De Vries en Verburg | Eteck (installateur Roodenburg) | Terberg Totaal Installaties

Heeft u een vraag over onze advisering voor HOF36 of wilt u advies voor soortgelijk project?

Neemt u dan met Imke Du Ry contact op.

Lees ook

HOF36 Leiden binnentuin Afbeelding Zinc Amsterdam HOF36 locatie birdview