Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De Van der Capellen scholengemeenschap in de Zwolse wijk Holtenbroek krijgt een inspirerend en energieneutraal nieuw gebouw dat wordt gebouwd naast de bestaande huisvesting.

Impressie duurzame Capellen Campus Zwolle

impressie door BDG architecten

Drie onderwijsconcepten van de Capellen Campus hebben in het ontwerp ieder een eigen herkenbaar domein gekregen. Deze domeinen vormen samen tegelijkertijd een eenheid waardoor een hechte onderwijscampus ontstaat van ca. 10.000 m2. De multifunctionele aula wordt het kloppende hart van het gebouw. De speelse tribune met terrassen en trappen is hier als een amfitheater gericht op het podium. Deze ligt direct achter de transparante gevel aan het plein, zodat de school zich optimaal naar buiten kan presenteren. Het gebouw wordt hiermee een echte blikvanger bij de entree van de wijk.

Team

BDG Architecten is geselecteerd voor het ontwerp dat zowel in uitstraling als in ruimtes beweging ademt, passend bij de Campus-visie: “Kies het onderwijs dat bij je past!”. Pieters Bouwtechniek verzorgt binnen ons team het constructief ontwerp. Nieman Raadgevende Ingenieurs is bouwfyisch adviseur.

Nieman is bouwfysisch adviseur

Wij mogen de geluidwering en akoestiek, bouwfysica, circulariteit, duurzaamheid, energie en de brandveiligheid van dit duurzame onderwijsgebouw adviseren.

We kijken er naar uit om samen met de leerlingen en docenten onze visie verder uit te werken in een groene en gezonde campus waar iedereen zich thuis voelt en met trots naar school gaat.

Heeft u vragen over onze advisering voor dit onderwijsgebouw?

Neemt u dan met Judith Dessing contact op